Kosten in geval van schade

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

In het geval van schade tijdens de huur worden de reparatiekosten gedekt door de verzekering van Getaround. Je moet elke schade meteen aan de eigenaar melden zodat de eigenaar een schadedossier bij ons kan openen om zo door de verzekering gedekt te zijn.

Voor elke nieuwe schade die je niet meldt, worden administratiekosten aangerekend.

Houd er rekening mee dat als je niet voldoet aan onze voorwaarden, onze verzekeringsdekking wellicht niet van toepassing is.

Verantwoordelijkheid


Indien je verantwoordelijk bent voor de schade of de derde partij niet geïdentificeerd kon worden:

In dit geval zal je moeten betalen voor de reparatiekosten, tot de hoogte van je franchise. Indien je een Plus- of Premiumdekking hebt gekozen wordt dit bedrag verlaagd.

Bijvoorbeeld: een huur met een franchise van € 900,

  • indien de reparaties € 500 kosten, dan betaal jij € 500.
  • indien de reparaties € 1200 kosten, betaal jij slechts € 900.

Indien er sprake is van meerdere schadegevallen, dan wordt er een franchise per schadegeval toegepast. Indien je een Plus- of Premiumdekking hebt gekozen, dan is deze enkel van toepassing op één van de schadegevallen (het duurste schadegeval).

Bijvoorbeeld: je hebt gekozen voor een Plusdekking en er zijn twee verschillende schadegevallen tijdens je huur:

  • Schade nr. 1 kost € 500
  • Schade nr. 2 kost € 300

→ Je betaalt hier de verminderde franchise (= € 250) voor schade nr. 1, en de volledige reparatiekosten (= € 300) voor schade nr. 2. Dit komt in totaal uit op € 550.


De hoogte van je franchise hangt af van het land waarin je huurt en de categorie van de auto. Bekijk hier de franchise per categorie.


Indien je niet verantwoordelijk bent voor de schade:

Onze verzekeraar, Allianz, bepaalt de aansprakelijkheid voor schadeclaims. Als zij concluderen dat je niet verantwoordelijk bent voor het veroorzaken van de schade(s), dan hoef je niets te betalen.

Indien je een ongeluk hebt met een derde partij en jij niet verantwoordelijk bent, dan wordt eerst de franchise (naargelang van je verzekeringsdekking) toegepast. Dit bedrag wordt terugbetaald zodra onze verzekering bevestigt dat jij niet verantwoordelijk bent, of wanneer de derde partij het beroep tegen hen heeft geaccepteerd.

In het geval van een ongeluk met een niet-geïdentificeerde derde partij zal jij verantwoordelijk zijn voor de schade.

Administratiekosten


Indien je samen met de eigenaar tot een oplossing kan komen, dan worden er geen administratiekosten toegepast.

Zodra Getaround ingeschakeld wordt bij het behandelen van het schadedossier, dan zal je administratiekosten moeten betalen. De hoogte hiervan hangt af van de verzekeringsdekking die je hebt gekozen voor je huur:

  • Minimumdekking: € 60
  • Plusdekking: € 30
  • Premiumdekking: geen kosten

Afhankelijk van de situatie kunnen andere kosten in rekening worden gebracht:

  • Indien je de schade niet meldt, wordt er een kost van € 90 in rekening gebracht.
  • Indien je verantwoordelijk bent voor schade toegebracht aan een derde partij met een Getaround-auto en je dit niet meldt aan Getaround of aan de eigenaar, dan wordt er € 382 aangerekend voor het openen van het schadedossier bij Getaround.
  • Indien je een ongeluk veroorzaakt of indien de auto wordt getakeld door jouw nalatigheid (verkeerde brandstof, sleutels verloren enz.), dan wordt er € 200 in rekening gebracht voor het repatriëren van de auto.

Dit artikel bevat informatie die specifiek is voor sommige registratielanden. Ga naar ​de internationale versie van het artikel voor de andere gevallen.

Was dit artikel nuttig?