Richtlijnen voor betalingsmethoden en -instellingen

Artikel bijgewerkt op 31/01/2023

U dient de huur te betalen met een bankkaart die op uw naam staat. Enkel betalingen met Visa en MasterCard worden aanvaard, evenals VISA Electron.

NB: Voor verhuringen met Getaround Connect kan je ook je bedrijfskredietkaart gebruiken.

Cheques, cash, elektronische kaarten, Maestro en prepaid creditcards van KBC worden niet aanvaard.

Kan ik de eigenaar rechtstreeks betalen in plaats van te betalen op de website?

Nee, het is verplicht de huur te boeken door te betalen op de website. Enkel zo wordt de huur gedekt door onze verzekering. Een eigenaar die je voorstelt om de website te omzeilen om de verzekering niet te moeten betalen, neemt risico's en dwingt jou er ook te nemen.

Betaal de eigenaar nooit in cash, behalve als de site of de app van Getaround dat voorstelt. De huur wordt altijd via Getaround betaald, maar sommige aanpassingen kunnen in cash worden uitgevoerd indien je dat overeengekomen bent met de eigenaar. In dat geval moet dit worden aangegeven bij de check-out.

Wat moet ik doen als ik mijn betaalkaart verlies voordat de huur begint?

Als je betaalt op Getaround moet je een betaalkaart op jouw voor- en achternaam gebruiken, identiek aan de namen op je Getaround-account.

NB: Voor verhuringen met Getaround Connect kan je ook je bedrijfskredietkaart gebruiken om de huur te betalen.

Als je je betaalkaart verliest voordat de huur begint, moet je de huur annuleren en opnieuw boeken met je nieuwe kredietkaart. Als er annuleringskosten worden toegepast, kan je contact met ons opnemen zodat we deze volledig kunnen terugbetalen.

NB: als je probeert in te checken zonder betaalkaart of met een andere betaalkaart dan degene die is gebruikt voor de betaling, moet de eigenaar de huur weigeren.


Dit artikel bevat informatie die specifiek is voor sommige registratielanden. Ga naar ​de internationale versie van het artikel voor de andere gevallen.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: