Annuleringsvoorwaarden

Artikel bijgewerkt op 31/01/2023

Wanneer je auto via Getaround wordt geboekt, verplichten zowel jij als de huurder zich tot het nakomen van de huur. Als één van jullie deze afspraak niet nakomt door te annuleren, kunnen er kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de situatie.

Indien jij de annulering veroorzaakt

We vertrouwen op eigenaars zoals jij om ons te helpen een betrouwbare service te bieden aan huurders. Wanneer je je auto niet ter beschikking stelt voor een geboekte huur, respecteer je je verantwoordelijkheid als eigenaar niet en als gevolg daarvan kan je hiervoor een boete krijgen.

We begrijpen echter dat zich onvoorziene situaties kunnen voordoen. Daarom wordt er alleen een boete in rekening gebracht als je totale annuleringspercentage de toegestane grens overschrijdt. Deze grens is momenteel vastgesteld op 4%.

Als je annuleringspercentage hoger is dan 25%, kan je volledig van het platform worden verwijderd (uitzonderingen kunnen van toepassing zijn voor eigenaren met zeer weinig verhuringen of in speciale gevallen, zoals ongevallen).

Je kan je annuleringspercentage vinden via de pagina Prestaties in je account.

Om je annuleringspercentage eerlijker en duidelijker te maken, wordt nu rekening gehouden met al je verhuringen en annuleringen sinds november 2021 (de datum waarop we ons huidige annuleringsbeleid hebben ingevoerd).

Wordt je nieuwe annuleringspercentage als volgt berekend:

 • Het aantal verhuringen dat je hebt geannuleerd*,

gedeeld door

 • Het aantal bij jou geboekte verhuringen (niet geannuleerd door de huurder of door Getaround)*.

*sinds november 2021

Boetes

Als je annuleringspercentage hoger is dan 4%, wordt je een boete aangerekend voor elke annulering:

 • €35 als de huur meer dan 48 uur voor aanvang van de huur werd geannuleerd
 • €50 als de huur minder dan 48 uur voor aanvang van de huur werd geannuleerd

Deze kosten zullen van je inkomsten worden ingehouden. Als je annuleringspercentage lager is dan 20%, kan je een huur tot 1 uur na de boeking annuleren zonder kosten.

Indien je huurder annuleert

Huurders kunnen in bepaalde omstandigheden zonder extra kosten annuleren, wat betekent dat zij hun geld volledig terugkrijgen en je geen recht hebt op compensatie. Bijvoorbeeld:

 • Indien zij meer dan 48 uur vóór het begin van de huur annuleren, of binnen één uur na betaling;
 • In geval van overmacht;
 • Indien zij hun profiel niet kunnen verifiëren;
 • Indien de huur niet kon plaatsvinden vanwege een technisch probleem
 • Indien jij of je auto de annulering veroorzaakt (je komt niet opdagen voor de sleuteloverdracht of er is een probleem met je auto: deze is niet beschikbaar, wil niet starten, is niet toegankelijk, komt niet overeen met het zoekertje, is in een onveilige of onaanvaardbare staat, etc.)
 • Indien de check-in aanzienlijk werd vertraagd omdat de vorige huurder de auto te laat heeft terugbracht (in dit geval kan je gecompenseerd worden door een vergoeding aan te vragen voor de huur die te laat eindigde).

In andere gevallen kan je in aanmerking komen voor een vergoeding, afhankelijk van het tijdstip van de annulering:

 • Minder dan 48 uur voor aanvang van de huur: je ontvangt de helft van je verwachte inkomsten. De huurder ontvangt een gedeeltelijke terugbetaling.
 • Nadat de huur had moeten beginnen: je wordt volledig betaald. De huurder krijgt geen geld terug.

Een huur annuleren

Om een huur te annuleren, ga naar "Mijn verhuringen" > selecteer de huur > "Annuleer de huur."

Een annulering betwisten

Vergoedingen en/of terugbetalingen worden automatisch berekend bij annulering, maar je hebt 24 uur de tijd om deze te betwisten, evenals de annuleringsreden die door de huurder werd opgegeven.

Raadpleeg voor je een betwisting indient de bovenstaande lijst van omstandigheden waarin huurders kosteloos mogen annuleren. Indien één van deze omstandigheden van toepassing is, zal je betwisting niet worden geaccepteerd.

Om een annulering te betwisten, ga naar "Mijn verhuringen" > selecteer de huur > "Verzoek tot compensatie na een annulering"

Je vergoeding annuleren

Je kan ervoor kiezen om af te zien van je vergoeding als een gebaar naar de huurder. Klik hier voor meer details.


Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: