Regels omtrent het schoonmaken van de auto

Artikel bijgewerkt op 29/03/2023

1) Ons beleid


Je moet de auto in dezelfde staat terugbrengen als waarin je hem hebt ontvangen.

Als je rookt in de auto of als je de auto vuiler terugbrengt dan aan het begin van de huur, kan de eigenaar ons vragen om schoonmaakkosten in rekening te brengen. Om een eerlijke beslissing te kunnen nemen, zal ons team de informatie die bij het inchecken is verstrekt (foto's, netheid, etc.) vergelijken met de foto's van de check-out en met de foto's die door de eigenaar zijn verstrekt.

Als je aan het begin van je huur merkt dat de auto niet schoon is, geef dit dan aan tijdens de interieur inspectie in de app. Dit waarschuwt de eigenaar dat de auto schoongemaakt moet worden. In ernstige gevallen kan je dit ook aan ons doorgeven.

2) Schoonmaakkosten


Ons team beslist welke vergoeding wordt toegepast op basis van het type en de ernst van de vervuiling:

Lichte vervuiling (€10): Je hebt normaal gebruik gemaakt van de auto, maar hebt hem zichtbaar minder schoon van binnen en/of van buiten teruggebracht dan aan het begin van de huur. Het schoonmaken van de auto zal niet veel tijd of specifieke producten/apparatuur vergen. Bijvoorbeeld: het vuil kan met een tuinslang worden weggespoeld.

Medium vervuiling (€25): Je hebt de auto aanzienlijk vuiler van binnen en/of van buiten teruggebracht dan aan het begin van de huur. Het schoonmaken van de auto zal een aanzienlijke hoeveelheid tijd en/of een specifiek product / apparatuur vergen. Bijvoorbeeld: je hebt afval of onhygiënische spullen in de auto achtergelaten (mondmaskers, dierenharen), de buitenkant van de auto is modderig omdat je off-road hebt gereden of in een zeer vuile omgeving, je hebt de auto achtergelaten onder de insecten of vogelpoep, etc.

Ernstige vervuiling (€70): Je hebt de auto onbehoorlijk gebruikt en geen moeite gedaan om hem schoon te maken. Het schoonmaken van de auto zal veel tijd en/of moeite kosten, evenals speciale apparatuur of een professionele dienst. Deze vergoeding geldt alleen voor het interieur van de auto. Bijvoorbeeld: de zetels zijn bevlekt.

Roken (€30): We passen deze vergoeding toe wanneer er zichtbare sporen van roken zijn (bv. as of sigarettenpeuken) of wanneer de eigenaar of de volgende huurder een rookgeur in het interieur van de auto meldt.

Als de mate van vervuiling een professionele schoonmaakdienst vereist, worden de hieraan verbonden kosten in rekening gebracht.

3) Schoonmaakvergoeding


Als de auto aan het begin van je huur nog vuil is van de vorige huurder, kan je een huurtegoed van €30 verdienen door de auto schoon te maken:

1) Maak de binnenkant en/of buitenkant van de auto schoon (zie enkele tips hieronder)

2) Wanneer je de auto terugbrengt, maak dan duidelijke foto's van de binnenkant en de buitenkant en stuur deze naar ons op.

Tips voor het schoonmaken van de auto


De binnenkant van de auto schoonmaken:

  • Gebruik een desinfecterend doekje om vaak aangeraakte oppervlakken schoon te maken: het stuur, de middenconsole, de versnellingspook, de handrem, de deurpanelen en handgrepen.
  • Schud de voor- en achtermatten uit als ze vuil of zanderig zijn. Gebruik, indien mogelijk, een stofzuiger om hardnekkig vuil te verwijderen.

image

De buitenkant van de auto schoonmaken:

Als de buitenkant van de auto een schoonmaakbeurt nodig heeft, is naar een autowasstraat in de buurt gaan een efficiënte manier om de auto snel schoon te maken. Tankstations hebben vaak ook ruitenreinigers en andere schoonmaakproducten.

Was dit artikel nuttig?