Een extra bestuurder toevoegen

Artikel bijgewerkt op 04/05/2022

Extra bestuurders zijn toegestaan op Getaround. Er zijn verschillende manieren om een bestuurder toe te voegen, afhankelijk van je huur. Het is mogelijk om meerdere bestuurders aan je huur toe te voegen.

Getaround Connect huur

Extra bestuurders kunnen worden toegevoegd via de huurpagina voor of tijdens de huur. Scroll naar beneden naar de sectie bestuurders en volg de instructies om een extra bestuurder toe te voegen. Als je de sectie bestuurders niet ziet, update dan je app.

De extra bestuurder zal een e-mail ontvangen waarin de stappen worden uitgelegd die hij of zij moet volgen. Om als extra bestuurder aan de huur te worden toegevoegd, dient de persoon:

  • Een Getaround account hebben, en de Getaround app
  • Zijn of haar profiel te laten verifiëren, als ze dat nog niet gedaan hebben
  • De uitnodiging te accepteren

Zodra de uitnodiging is geaccepteerd, ontvang je een bevestigingsmail en verschijnt de bestuurder op de huurpagina. Tot die tijd is het de andere bestuurder niet toegestaan om de auto te besturen. Alleen de hoofdbestuurder kan de auto inchecken en ontgrendelen.

Als je tijdens het proces problemen ervaart, kan je ons contacteren. Houd er rekening mee dat documenten die naar dit e-mailadres worden verzonden, niet worden geverifieerd. Gebruik de app om extra bestuurders uit te nodigen voor je huur en stuur alleen een mail als je technische problemen hebt ondervonden.

Huur zonder Getaround Connect

Voor een huur zonder Connect, vraag je de eigenaar om de extra bestuurder toe te voegen wanneer je elkaar ontmoet voor de sleuteloverdracht. Zorg ervoor dat de extra bestuurder met je meegaat, zodat hij/zij persoonlijk zijn/haar rijbewijs en identiteitsbewijs aan de eigenaar kan tonen. De eigenaar kan hem/haar dan toevoegen aan de huur via de app, of op het papieren contract.


Zodra de extra bestuurder is toegevoegd, kan hij of zij op elk moment tijdens de huurperiode rijden - de hoofdbestuurder hoeft niet aanwezig te zijn.


Dit artikel bevat informatie die specifiek is voor sommige registratielanden. Ga naar ​de internationale versie van het artikel voor de andere gevallen.

Was dit artikel nuttig?