Facturen terugvinden

Artikel bijgewerkt op 26/03/2023

Een ontvangstbewijs, dat alle details van je financiële transacties vermeldt m.b.t. tot je verhuringen, is beschikbaar in Mijn betalingen > Verrichte overschrijvingen, kolom "Documenten".

Op deze factuur staan je details (naam, adres, etc.) vermeld zoals je ze hebt aangegeven op je Getaround-account. Zorg ervoor dat je de correcte gegevens invult want eens de factuur is uitgereikt kunnen we hem niet meer aanpassen.

NB: Indien je als professional bent geregistreerd, worden beide documenten automatisch beschikbaar in Mijn betalingen. Je kan je btw-factuur ingeven na elke verstreken huurperiode in Mijn betalingen > Verrichte overschrijvingen, kolom "Documenten".

Professioneel autoverhuurder

Als professioneel autoverhuurder heb je toegang tot twee soorten documenten in je account onder Mijn betalingen:

  • Ontvangstbewijzen met een gedetailleerd overzicht van de financiële transacties met betrekking tot je verhuring, om je te helpen bij je boekhouding. Hierop wordt de btw echter niet vermeld. Aan de hand van deze ontvangstbewijzen kan je ook facturen opstellen voor je huurders als je status je dat toelaat.
  • Facturen, inclusief dossierkosten van Getaround, waarop het aftrekbare btw-bedrag wordt vermeld (20% in Frankrijk, 21% in Spanje en in België, 19% in Duitsland en Oostenrijk) en "zelfbeoordeling" wordt gespecificeerd indien van toepassing. Merk op dat je verzekeringspremie niet is onderworpen aan de btw. Deze facturen vermelden jouw gegevens (naam, adres enz.) zoals je ze hebt ingevoerd op je Getaround-account. Ga na of je de juiste gegevens hebt ingevoerd want nadat je factuur is opgesteld kan er niets meer aan worden gewijzigd.

Als je het ontvangstbewijs van een specifieke transactie niet terugvindt, stuur ons dan een e-mail met het huurnummer en we bezorgen het je.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: