De brandstoftank bijvullen

Artikel bijgewerkt op 29/03/2023

De huurprijzen op de website zijn exclusief brandstofkosten. Je moet daarom je voertuig terugbrengen met dezelfde hoeveelheid brandstof als aan het begin van de huur.

  • Indien het brandstofniveau aan het einde van de huurperiode lager is, dan kan de eigenaar een compensatie aanvragen.

  • Als het brandstofniveau aan het einde van de huuperiode hoger is, dan kan jij een compensatie aanvragen, als de eigenaar dit niet gedaan heeft.

Hoe kan ik de prijs veranderen?

Als je een papieren contract gebruikt, ga dan naar onze website, Mijn verhuringen > de betreffende huur >""vraag een prijsverandering (brandstof)"", je kan dit tot maximaal 48 uur na de check-out doen.

  • Als je een mobiel contract gebruikt, let dan op dat de eigenaar op "bevestigen met een verandering" drukt als het contract is getekend.

Getaround Connect-verhuringen

Het aantal gereden kilometers wordt automatisch berekend door het apparaat in de auto. Je hoeft de kilometerstand van de auto dus niet op te schrijven.

Als de auto compatibel is, wordt ook het brandstofniveau automatisch geregistreerd door ons toestel. Als de auto niet compatibel is, moet je het brandstofniveau handmatig invoeren bij het inchecken en uitchecken. Voor verhuringen met een automatische brandstofmeting wordt alleen brandstof in rekening gebracht of terugbetaald als het verschil tussen het brandstofniveau bij check-in en check-out gelijk is aan of meer is dan 5%.

Indien je meer kilometers hebt gemaakt dan vooraf aangegeven of indien je de auto teruggeeft met een ander brandstofniveau dan aan het begin, dan zal een aanpassing in prijs worden gemaakt na de huur (meer informatie hier).

Indien het gaat om een Getaround Connect-huur met automatische aanpassing, is de prijs per liter brandstof vastgelegd door Getaround:

Benzine Diesel
België 2,25€ 2,15€
--
Frankrijk 2,35€ 2,25€
Duitsland 2,30€ 2,25€
Oostenrijk 2,00€ 2,00€
Spanje 2,05€ 1,95€
Verenigd Koningkrijk 1,95£ 2,30£
Noorwegen kr 27,80 kr 25,40

Daarbij zal je € 0,60 moeten betalen per ontbrekende liter brandstof voor tankkosten.

Was dit artikel nuttig?