Verificatie van mijn profiel

Artikel bijgewerkt op 22/03/2023

Als je een Getaround Connect-auto of een privilege auto boekt, moet Getaround je profiel verifiëren voordat je de auto kan huren. In het Verenigd Koninkrijk moet Getaround je profiel altijd eerst verifiëren, ongeacht het type auto.

Zodra de huur bevestigd is, kan je beginnen aan de verificatie van je profiel. Je kan dit doen door naar de betreffende huur te gaan en te klikken op 'Mijn profiel verifiëren'.

Om je profiel te verifiëren moet je de volgende stappen volgen:

  1. Controleer of je de juiste persoonlijke informatie hebt doorgegeven. Jouw geboortedatum, rijbewijsnummer, uitgiftedatum. Alle ingevulde informatie moet overeenkomen met de gegevens op je identiteitskaart en je rijbewijs.

  2. Upload foto's van je identiteitskaart (voor- en achterkant).

  3. Upload foto's van je rijbewijs (voor- en achterkant).

  4. Neem een selfie video, met behulp van ons verificatiesysteem.

Als je in het Verenigd Koninkrijk woont, dan hebben we ook jouw nationaal verzekeringsnummer en postcode nodig om je rijgeschiedenis te raadplegen op DVLA.

Opgelet: we aanvaarden alleen originele documenten. Voorlopige documenten of fotokopieën worden niet aanvaard.

We proberen alle profielen zo snel mogelijk te verifiëren, maar het verificatieproces kan tot 24 uur in beslag nemen. We raden je dus aan je profiel zo snel mogelijk te laten verifiëren.

Nadat je alle nodige documenten hebt ingeleverd, laten we je weten wanneer je profiel geverifieerd is of dat je nog andere documenten moet toevoegen.

NB: Je profielverificatie vervalt automatisch na drie jaar. Je zal daarna opnieuw je profiel moeten laten verifiëren.

Ik krijg mijn profiel niet geverifieerd op Getaround Connect, wat moet ik doen?

Als je profiel niet kon worden geverifieerd, controleer dan je e-mails. Controleer ook je spam. Je hebt een e-mail ontvangen met uitleg over de reden van de mislukte verificatie. Als je aanvullende documenten moet verzenden, wordt dit ook vermeld in de e-mail.

Om de verificatie van je profiel te vergemakkelijken, zorg ervoor dat:

  • Je voor- en achternaam op Getaround overeenkomen met de naam aangegeven op je rijbewijs en identiteitsbewijs
  • Je rijbewijs ondertekend is
  • Je een foto van je rijbewijs in zijn geheel doorstuurt: voor- en achterkant, of met de 3 zichtbare delen (in het geval van een papieren rijbewijs)
  • Je selfie video duidelijk is met je gezicht volledig zichtbaar in het midden
  • Je foto's duidelijk en leesbaar zijn

Als je huur gaat starten en je profiel nog niet is gecontroleerd, kan je contact met ons opnemen.

Echter, als je profiel niet kan worden geverifieerd omdat je niet in het bezit bent van de vereiste documenten, dan zal de eigenaar helaas niets kunnen doen en moet je de huur annuleren.

Opgelet: De foto’s die je ons stuurt moeten foto’s zijn van de originele en permanente documenten zijn. Zo kunnen wij voorlopige rijbewijzen niet accepteren. Meer informatie over het huren van een auto vind je hier.

Indien je huur bijna van start gaat en je profiel nog altijd niet geverifieerd is, dan kan je contact met ons opnemen.

Let erop dat indien je profiel niet geverifieerd kan worden omdat je de nodige documenten niet kan voorleggen, de eigenaar van de auto ook niets kan doen. Je zal dan de huur moeten annuleren.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: