Inzicht in de vereisten voor auto's en eigenaars

Artikel bijgewerkt op 31/01/2023

Voertuigen ingeschreven in België

Voertuigcategorieën :

 • Privé-voertuigen (gewoon voertuig)
 • Bestelwagens waarvan het totale laadvermogen minder is dan 3,5 ton en het volume minder is dan 13m3.

 • Andere types van voertuigen zijn door de verzekering niet gedekt : kampeerauto's, tweewielers, quads, voertuigen zonder rijbewijs, rijschoolvoertuigen...

  • In België worden oldtimers (met een O-nummerplaat) niet geaccepteerd
 • Bepaalde voertuigen, waarvan het fiscaal vermogen 13 PK overschrijdt, zijn meestal niet toegelaten: sportmodellen van de merken Audi, Mercedes, BMW, Porsche, Ferrari, Jaguar...

Inschrijvingsbewijs: deze dient op naam te zijn van een particulier, een beroepschauffeur, een vakman of handelaar; Je mag het voertuig inschrijven van een familie, vriend of buur, indien je zijn of haar geschreven toelating hebt.

Voertuigen onderworpen aan een aan langetermijn-huurcontract (leasing) zijn gedekt, voor zover de huurder titularis is van het huurcontract. Dienstvoertuigen en voertuigen die tot een wagenpark behoren van andere bedrijven dan vakmannen en handelaars, zijn niet verzekerd.

Verzekering: je voertuig dient door een jaarlijks verzekeringscontract gedekt te zijn, buiten de Getaround-verzekering (minstens Burgerlijke Aansprakelijkheid).

Standplaats: je voertuig dient standplaats in België te hebben.

Kilometerstand: je voertuig dient minder dan 200.000 km op de teller te hebben.

Leeftijd: De auto moet jonger dan 15 jaar zijn.

Gemodificeerde auto’s worden niet geaccepteerd op het platform. Het niet vermelden van een modificatie kan de verzekering doen vervallen.

Voertuigen met een aanzienlijk motorvermogen (Ferrari, Porsche, ...) of een hoge waarde zijn niet toegelaten op het platform wegens een te hoog verzekeringsrisico.


Mijn voertuig vertoont krassen en is vuil. Kan ik het niettemin verhuren?

Ja natuurlijk. Het is niet nodig je voertuig te reinigen als nieuw voor elke verhuring. Sommige huurders zullen blij zijn dat ze niet vallen op een al te 'fanatieke' eigenaar. Preciseer dat gewoon in je zoekertje, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Wees anderzijds niet laks op gebied van veiligheid: remmen, banden, lichten, veiligheidsgordels, enz. Bij twijfel, raadpleeg onze checklist veiligheid.


Wat zijn de kwaliteitsvoorwaarden voor auto’s op Getaround?

We hebben een lijst gemaakt van alle voorwaarden waaraan een auto moet voldoen om verhuurd te worden via ons platform. We hebben deze voorwaarden ingesteld om jou of de huurder te beschermen in geval van problemen.

 1. Houd je kalender altijd up-to-date zijn, zodat huurders zo veel mogelijk informatie hebben. Meer informatie over hoe je je kalender up-to-date kan houden, vind je hier.
 2. Annuleer geen verhuringen, tenzij het een geval van overmacht is. Mocht je toch geen andere keus hebben, dan vind je meer informatie in onze annuleringsvoorwaarden.
 3. Wees eerlijk in je beschrijving en gebruik foto’s van goede kwaliteit om je auto te promoten. Je vindt hier al onze tips.
 4. Volg onze richtprijs op. Op die manier prijs je je auto niet te hoog en niet te laag. Lees hier al onze tips.
 5. Verhuur een veilige en schone auto. De huurder is eveneens verantwoordelijk om de auto in dezelfde staat terug te brengen als aan het begin van de huur.
 6. Onderhoud je auto. Meer informatie over hoe je dit het beste kan doen, vind je hier.
 7. Verhuur je auto met een tank die minstens voor 1/4 vol is. Dit wil ook zeggen dat de huurder de auto met hetzelfde brandstofniveau moet terugbrengen als aan het begin van de huur.


Kan ik meerdere voertuigen inschrijven?

Uiteraard, er staat geen limiet op het aantal geregistreerde voertuigen. Begin evenwel met één of twee voertuigen te registreren, om uit te testen hoe het werkt, en voeg dan geleidelijk aan meer voertuigen toe.

Was dit artikel nuttig?