Inzicht in de vereisten voor auto's en eigenaars

Voertuigen ingeschreven in België

Voertuigcategorieën :

  • Privé-voertuigen (gewoon voertuig)
  • Bestelwagens waarvan het totale laadvermogen minder is dan 3,5 ton en het volume minder is dan 13m3.

  • Andere types van voertuigen zijn door de verzekering niet gedekt : kampeerauto's, tweewielers, quads, voertuigen zonder rijbewijs, rijschoolvoertuigen...

    • In België worden oldtimers (met een O-nummerplaat) niet geaccepteerd
  • Bepaalde voertuigen, waarvan het fiscaal vermogen 13 PK overschrijdt, zijn meestal niet toegelaten: sportmodellen van de merken Audi, Mercedes, BMW, Porsche, Ferrari, Jaguar...

Inschrijvingsbewijs: deze dient op naam te zijn van een particulier, een beroepschauffeur, een vakman of handelaar; Je mag het voertuig inschrijven van een familie, vriend of buur, indien je zijn of haar geschreven toelating hebt.

Voertuigen onderworpen aan een aan langetermijn-huurcontract (leasing) zijn gedekt, voor zover de huurder titularis is van het huurcontract. Dienstvoertuigen en voertuigen die tot een wagenpark behoren van andere bedrijven dan vakmannen en handelaars, zijn niet verzekerd.

Verzekering: je voertuig dient door een jaarlijks verzekeringscontract gedekt te zijn, buiten de Getaround-verzekering (minstens Burgerlijke Aansprakelijkheid).

Standplaats: je voertuig dient standplaats in België te hebben.

Kilometerstand: je voertuig dient minder dan 200.000 km op de teller te hebben.

Leeftijd: De auto moet jonger dan 15 jaar zijn.

Voertuigen met een aanzienlijk motorvermogen (Ferrari, Porsche, ...) of een hoge waarde zijn niet toegelaten op het platform wegens een te hoog verzekeringsrisico.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: