Een schadegeval melden

Artikel bijgewerkt op 01/04/2022

Als je auto een incident heeft tijdens een huur op Getaround, heb je 5 dagen om het incident te melden. Lees ons artikel over het verschil tussen slijtage en schade.

Indien het schaderapport een minnelijke schikking aangeeft, optie A, gelieve er rekening mee te houden dat Getaround niet zal kunnen ingrijpen.

Online rapport

Het incident rapport is 100% online. Ga naar de Getaround website (niet de app), dan Mijn verhuringen > desbetreffende verhuring Aangifte van een ongeval.

Onze klantenservice kan geen incidentmelding openen via telefoon. Het is je online incidentmelding die het openen van je declaratiebestand activeert.

Belangrijk: een onvolledig dossier zou onze behandeling vertragen: voeg in de bijlage alle documenten toe die je sinds het begin hebt verstuurd (ondertekende schademelding, ondertekende huurovereenkomst, verzekeringsinformatie...). Dit zal je schadebehandeling versnellen.

Behandeling van schade

Een bevestigingsmail bevestigt de verzending van je claim naar ons schadeteam. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je te laten weten wat de status van je dossier is.

Wij nemen binnen tien werkdagen contact met je op om je op de hoogte te houden van de status van de schadeclaims en de follow-up van het incident.

Autoreparaties

Afhankelijk van de claim bieden wij verschillende oplossingen aan. Je vindt meer informatie in de volgende afbeelding (je kan op de afbeelding klikken om hem te vergroten):

image

Denk eraan dat we enkel een terugbetaling voor een schade kunnen verzekeren, 3 maanden na de huur. Dus we raden je aan om ons alle informatie en documenten zo snel mogelijk te bezorgen.

Hoe kan ik foto's maken van de schade aan mijn auto?

Wanneer je een ongeval meldt, is het belangrijk om duidelijke, nette en nauwkeurige foto's te maken van de schade aan je auto. Dit zal ons in staat stellen om het probleem veel sneller op te lossen.

De foto's kunnen worden gemaakt vanaf een camera of een smartphone.

De foto's moeten vooraan worden genomen, zodat de schade duidelijk is op de foto. Voor elke schade aan de auto moet je het volgende doen:

  • een foto van veraf (ongeveer een halve meter) zodat we kunnen zien waar de schade aan de auto ligt
  • een foto van dichtbij (ongeveer 1,5 meter) zodat we de details kunnen zien.

Hier zijn twee voorbeelden van schadebeelden:

image

image

image

Hier zijn 3 dingen te vermijden bij het maken van de foto's:

  • reflecties op de foto's
  • donkere foto's
  • wazige foto's

image

Hoe duidelijker de schade op de foto's te zien is, hoe sneller ons team je kan beantwoorden.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: