Richtlijnen voor pech en storingen

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Alle voertuigen zijn gedekt door de Getaround-verzekering. Bij pech dient de huurder een beroep te doen op de 24u/24-hulpverlening. Voor de te volgen stappen zie pagina hulpverlening. Als de auto niet meer kan rijden zal die meegenomen worden. Er zijn twee mogelijkheden:

  • De auto kan snel gerepareerd worden: de huurder kan ermee verder rijden. Hij heeft een schriftelijke overeenkomst van je nodig om de reparaties te doen.

  • De auto kan niet snel gerepareerd worden: de huurder zet zijn rit voort dankzij de hulpverlening en laat de auto achter in de garage. Je ontvangt per e-mail de contactgegevens van de garage om de reparaties te organiseren; dan moet je contact opnemen met de hulpverlening om de auto op te halen.

Reparatiekosten

In geval van pech zijn de reparatiekosten:

-Voor de rekening van de huurder bij verkeerd gebruik van de auto tijdens de huur (verkeerde brandstof, tank leeg …). Indien je denkt dat de huurder je auto verkeerd heeft gebruikt, kan je op eigen kosten een expert inschakelen. Indien de expert kan aantonen dat de huurder de auto verkeerd heeft gebruikt, dan zal hij de reparatie en de expertisekosten moeten betalen.

-Voor eigen rekening indien de huurder de auto normaal gebruikt heeft en de pech te wijten is aan onderhoudsgebreken.

Er wordt € 90 aan administratiekosten aan de eigenaar verrekend indien de panne het gevolg is van een onderhoudsprobleem. Indien de panne het gevolg is van een verkeerd gebruik van de auto, zal er € 200 aan administratiekosten verrekend worden aan de huurder.

Was dit artikel nuttig?