Hoe werkt het storten van een waarborgsom (machtiging tot betaling)?

Indien je een auto via Getaround huurt, kan het zijn dat er een waarborg wordt gevraagd. Dit hangt af van de categorie van je auto en de huurdetails.

De waarborg is een pre-autorisatie. Dit wil zeggen dat Getaround een bedrag van je rekening kan halen in geval van schade.

Dit wil zeggen dat we geen geld van je rekening halen. Echter, indien er een probleem is tijdens of na de huur, dan kunnen we dit bedrag tot zeven dagen na reservatie afhalen. De waarborg wordt zeven dagen na de reservatie automatisch vrijgegeven.

Houd er rekening mee dat de waarborg op je bankafschrift kan staan, ook al is het niet van je rekening afgeschreven. Indien de betaling mislukt en er genoeg geld op je rekening staat voor de huur en de waarborg, dan heb je waarschijnlijk je uitgavenlimiet bereikt. In dat geval zal je contact moeten opnemen met je bank om je limiet te verhogen zodat je door kan gaan met je betaling.

Indien je huur geannuleerd wordt, wordt de waarborgsom automatisch vrijgegeven. Let er wel op dat het een aantal dagen in beslag kan geven voordat dit zichtbaar is op je rekening. Indien het bedrag na een aantal dagen nog steeds op je afschrift staat, neem dan contact op met je bank.

Was dit artikel nuttig?