Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Hoe werkt het storten van een waarborgsom (machtiging tot betaling)?

Indien je een auto via Getaround huurt, wordt er een waarborg gevraagd. De hoogte van de waarborg hangt af van de categorie van je auto en de huurdetails.

De waarborg is een pre-autorisatie. Dit betekent dat het bedrag wordt gereserveerd op je rekening, en dus niet wordt afgeschreven. Het bedrag wordt enkel afgeschreven indien er zich een probleem voordoet.

Houd er rekening mee dat de waarborg op je bankafschrift kan staan, ook al is het niet van je rekening afgeschreven. Indien de betaling mislukt en er genoeg geld op je rekening staat voor de huur en de waarborg, dan heb je waarschijnlijk je uitgavenlimiet bereikt. In dat geval zal je contact moeten opnemen met je bank om je limiet te verhogen zodat je door kan gaan met je betaling.

De waarborg wordt vier dagen na het einde van de huur automatisch vrijgegeven. Indien je huur geannuleerd wordt, wordt de waarborgsom automatisch vrijgegeven. Let er wel op dat het een aantal dagen in beslag kan geven voordat dit zichtbaar is op je rekening. Indien het bedrag na een aantal dagen nog steeds op je afschrift staat, neem dan contact op met je bank.

Was dit artikel nuttig?