Richtlijnen voor het huren via Getaround

Artikel bijgewerkt op 19/11/2021

Bij Getaround zijn er twee soorten verhuringen:

  • Getaround Connectverhuringen: Getaround Connect de auto met je smartphone, zonder de eigenaar van de auto te ontmoeten. Vertrek in een paar tellen!

  • Niet-Getaround Connectverhuringen: Spreek af met de eigenaar van de auto. Hij/zij zal je papieren controleren en je de sleutels meegeven.

Eerst en vooral zal je een account moeten aanmaken. Dit is volledig gratis en gemakkelijk te doen. Je vult de belangrijke informatie in zoals je naam, rijbewijsnummer en eerste uitgiftedatum van je rijbewijs.

Als je account eenmaal ingevuld is, kan je in een paar stappen een auto huren:

  1. Zoek een auto: Gebruik je huidige locatie of vul een adres of een treinstation in waar je een auto nodig hebt. Je kan filteren op verschillende soorten auto’s en opties die je misschien nodig hebt.

  2. Selecteer een auto: Wanneer je een auto kiest met Direct Reserveren, dan wordt je huur onmiddellijk geaccepteerd. Voor andere auto’s stuur je een huuraanvraag en wacht je op de eigenaar om je huur te bevestigen

  3. Laat je profiel verifiëren (indien nodig): Voor sommige verhuringen moeten we je profiel verifiëren voordat je de auto kan ophalen. Lees hier meer over profielverificaties.

  4. Haal de auto op: Met een Getaround Connect-huur open je de auto met je smartphone. De sleutels vind je in de auto. Voor verhuringen zonder Getaround Connect spreek je af met de eigenaar die je de autosleutels overhandigt.

  5. Breng de auto terug: Breng de auto terug naar de overeengekomen locatie met hetzelfde brandstofniveau als aan het begin van de huur. Met Getaround Connect laat je de sleutels in de auto en sluit je de deuren met je smartphone.

  6. Beoordeel de auto en je rit: Je kan een publieke beoordeling achterlaten en de eigenaar persoonlijke feedback sturen.

Direct Reserveren

Direct Reserveren maakt het mogelijk een auto te reserveren in slechts enkele klikken, zonder dat je moet wachten op de goedkeuring van de eigenaar. Auto's met Direct Reserveren worden in de zoekresultaten weergegeven met een bliksemschicht. Je kan ook je resultaten filteren zodat je enkel deze auto's ziet.

We vragen aan eigenaars met Direct Reserveren om hun agenda altijd up-to-date the houden. Als je dan één van deze auto's boekt, dan wordt de huur automatisch bevestigd.

Ik heb mijn eerste Getaround Connect-huur betaald, wat moet ik nu doen?

Als het je eerste Getaround Connect-huur is, zal je een e-mail ontvangen om je rijbewijs en identiteitskaart te controleren. Ga naar de huur, klik op "Mijn profiel verifiëren" en doorloop de opeenvolgende stappen. Als er extra bestuurders zijn, moet hun rijbewijs ook worden geverifieerd.

Op de dag van de huur ga je naar je Getaround-app om je huur te beginnen.

1 uur voor de geplande starttijd krijg je toegang tot de precieze locatie van het voertuig en kan je het ontgrendelen vanaf het moment dat je huur begint.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: