Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Vervangwagen

Met de Plus- of Premiumdekking heb je in het geval van een panne of een ongeluk recht op een vervangwagen van onze pechverhelping (onderworpen aan de beschikbaarheid op het moment van het incident, evenals de leeftijd van de bestuurder en hoe lang deze over het rijbewijs beschikt). Houd er rekening mee dat er om een bankkaart wordt gevraagd voor de waarborg en dat een bijkomende franchisevermindering volledig voor je eigen kosten zijn.

Hoe vraag je een vervangwagen aan:

Indien je een panne of een ongeluk hebt, bel je meteen de pechverhelping. Je vindt het telefoonnummer via je app op Help > Contacteer de pechverhelping. Een technieker komt je dan helpen.

Indien de auto niet meer verder kan rijden of niet ter plaatse gerepareerd kan worden, dan zal de pechverhelping het voertuig takelen naar een garage en jouw (en eventuele passagiers) helpen om je reis voort te zetten.

Maak indien mogelijk foto's van het dashboard waarop het brandstofniveau en de kilometerstand op het moment van het incident zichtbaar zijn.

Als de auto niet binnen de 24 uur gerepareerd kan worden, dan zal een vervangwagen tot je beschikking worden gesteld tijdens de duur van de reparaties en dit tot het einde van je Getaround-huur.

  • Lees voor meer informatie het document “Bijstandsverzekering” op deze pagina.
  • Lees voor meer informatie over pannes dit artikel
  • Lees voor meer informatie over ongevallen dit artikel.

Was dit artikel nuttig?