Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Hoe worden de prijzen berekend?

De prijzen die jij instelt dienen als basis voor onze berekening van hoeveel de huurder gaat betalen en hoeveel jij gaat ontvangen. Getaround neemt een deel van je huurprijs, dit noemen we de servicekosten.

Je vindt hier meer informatie over wat de huurder betaalt.

De prijs per dag

Tijdens het aanmaken van je zoekertje vragen we je om een prijs per dag te kiezen. Dit is de basisprijs waarmee al je verhuringen berekend worden.

Getaround raadt je een prijsstructuur aan om het meeste uit je verhuringen te halen. Die structuur is degressief. Dat wil zeggen dat de eerste dag duurder zodat de verhuring rendabel is en daarna zullen de prijzen dalen om competitief te blijven voor langere huren.

De degressiviteit kan echter wel aangepast worden onder het tabblad “Prijs” van je zoekertje. (meer informatie over degressieve prijzen hier).

image

We gebruiken je ook prijs voor 1 dag om je uurprijzen te berekenen (dus voor kortere ritten van 8 uur of korter). Het eerste uur kost 45% van je dagprijs. Elk bijkomend uur wordt lineair verhoogd tot het 9de uur, waarop de prijs voor een volledige dag wordt aangerekend.

NB: De prijs per uur kan niet aangepast worden. Je kan er echter wel voor kiezen om geen verhuringen per uur toe te staan door je huurvoorwaarden aan te passen.

Het aantal dagen in een huurperiode

Om verzekeringsredenen kunnen we geen halve dagen tellen en worden alleen volle dagen geteld (bijvoorbeeld voor verhuringen van 8 uur of minder). Eén huurdag telt 24 uur, met twee uur marge. De huurdagen worden dus als volgt berekend:

  • 0 tot 8 uur: dit is een huur met uurprijzen
  • 9 tot 26 uur (24+6): dit is één huurdag
  • 26 tot 50 uur: dit zijn twee huurdagen
  • enz.

Voorbeeld: Een huur die op vrijdag om 13:00 uur van start gaat en eindigt op zondag om 14:00 uur, bestaat uit twee huurdagen (49 uur). Een huur die op vrijdag om 13:00 uur van start gaat en eindigt op zondag om 16:00, uur bestaat uit drie huurdagen (51 uur).

Was dit artikel nuttig?