Inzicht in de boekingsprijs van een huur

Artikel bijgewerkt op 27/02/2023

De boekingsprijs is de prijs die de huurder bij de boeking betaalt. De prijs omvat geen extra kosten zoals ontbrekende brandstof, extra kilometers of boetes.

De boekingsprijs wordt berekend in 2 stappen:

  1. Je basisprijs. Dit is de basisprijs van de huur.
  2. Bijkomende kosten bovenop je basisprijs. Huurders betalen voor verzekering, servicekosten en extra opties.

1. De basisprijs

Prijs per dag

Je bepaalt de prijzen per dag in de prijskalender van je auto. Elke datum in de kalender heeft een eigen prijs.

Je kan prijzen per dag instellen met behulp van Variabele prijzen of Slimme prijsbepaling. Je kan de prijs van een specifieke datum wanneer je maar wilt aanpassen met behulp van je prijskalender.

Ga naar je prijskalender via Mijn auto's > selecteer de auto > "Prijs" > "Kalender".

image

Wanneer een auto wordt gereserveerd, tellen wij de prijzen per dag op volgens de huurdata. Dit is de eerste stap bij het berekenen van de basisprijs.

Als een huur meer data omvat dan de totale duur in dagen, gebruiken we de data die het grootste deel van de huur uitmaken.

Als de huur bijvoorbeeld begint op vrijdag om 18:00 uur en eindigt op zondag om 18:00 uur, gebruiken we de prijzen per dag voor zaterdag en zondag.

image

Kortingen

Om concurrerend te blijven met professionele verhuurbedrijven, passen wij automatisch kortingen toe op de basisprijs.

De korting wordt berekend op basis van de duur van de huur:

  • Huur per uur (1-8 uur): de prijs voor het eerste uur is 55% van je prijs per dag. Elk extra uur verhoogt de prijs geleidelijk tot de volledige prijs per dag wordt bereikt bij 8,5 uur.
  • 1 huurdag (8,5-24 uur): de basisprijs is de prijs per dag.
  • 2 huurdagen of meer (24,5 uur +): we passen een korting toe op de totale som van de prijzen per dag. Het kortingspercentage wordt berekend op basis van de huurperiode in dagen. Lees meer over degressieve prijzen

Let op: onze servicekosten worden van je basisprijs afgetrokken. Ga naar Mijn auto's > selecteer de auto > "Prijs" om de servicekosten te bekijken.

2) Bijkomende kosten voor de huurder

Verzekering en pechverhelping

Alle verhuringen zijn inclusief verzekering en pechverhelping. De prijs hangt af van het land, de huurperiode, hoe oud de auto is, etc.

Onze servicekosten

Huurders betalen servicekosten. Dit helpt ons om ons platform draaiende te houden.

Extra verzekering

Huurders hebben de mogelijkheid om een extra verzekeringsdekking te kopen. Dit verlaagt het eigen risico en beschermt de huurder nog beter in geval van een ongeval.

Kilometerbundel

Huurders hebben de mogelijkheid om extra kilometers te kopen. Lees meer over kilometerbundels.

Toeslag voor jonge bestuurders

Er is een toeslag als de huurder jonger is dan 26 jaar.

Extra kosten

Na de huur kunnen er ook extra kosten in rekening worden gebracht voor eventuele extra kilometers, ontbrekende brandstof of boetes. Jij wordt gecompenseerd voor deze extra's.

Hoe wij je inkomsten berekenen

1) Eerst nemen we je basisprijs berekend in stap 1 hierboven.

2) Dan trekken we daar onze servicekosten vanaf. Dit is een vast percentage van de basisprijs. Ga naar Mijn auto’s > selecteer de auto > “Prijs” om te zien wat de servicekosten zijn.

3) Na de huur voegen we de extra kosten toe die de huurder betaalt. Van sommige daarvan trekken we een administratiekost of commissie af, zoals: extra kilometers, kosten voor het bijvullen van brandstof (maar niet de kosten van de brandstof zelf), en bepaalde boetes. Lees meer over aanpassingen en boetes:

Was dit artikel nuttig?