Inzicht in de huurprijs

Artikel bijgewerkt op 30/08/2022

De basisprijs van een huur is afhankelijk van de referentieprijs en de duur van de huur. Wij trekken onze servicekosten van deze prijs af en huurders betalen daarbovenop nog extra kosten, zoals de verzekering.


Berekenen wat de huurder betaalt


1) Eerst nemen we je prijs per dag.

Als je variabele prijzen op je kalender hebt ingesteld, passen wij de prijs toe van de datum waarop de huur begint.

Er is echter één uitzondering: voor een korte huurperiode (1 dag of minder) die verdeeld is over 2 afzonderlijke kalenderdagen, gebruiken we de prijs van de datum die het grootste deel van de huurtijd omvat. Bijvoorbeeld: als de huur begint op vrijdag om 23.00 uur en eindigt op zaterdag om 16.00 uur, dan gebruiken we de referentieprijs die is ingesteld voor die zaterdag. Als de huur gelijk verdeeld is over twee kalenderdagen, gebruiken we standaard de prijs van de eerste dag. Bijvoorbeeld: als de huur begint op vrijdag om 12 uur en eindigt op zaterdag om 12 uur, dan gebruiken we de prijs van vrijdag.

2) Vervolgens houden we rekening met de duur van de huur:

  • Huur per uur (1-8 uur): De prijs voor het eerste uur is 55% van je referentieprijs. Elk extra uur verhoogt de prijs geleidelijk tot de volledige referentieprijs wordt bereikt bij 8,5 uur.
  • 1 huurdag (8,5-24 uur): De prijs is je referentieprijs.
  • 2 huurdagen of meer (24,5 uur +): De kosten van elke extra 24 uur worden geleidelijk verlaagd volgens de kortingen voor langere verhuringen.

3) Tenslotte worden diverse andere kosten toegevoegd zoals:

  • Verzekering en pechverhelping
  • Onze servicekosten voor huurders
  • Aanvullende verzekering, indien de huurder een extra dekkingsoptie heeft gekozen
  • Een toeslag voor jonge bestuurders, indien de huurder jonger is dan 26 jaar

4) Na de huur betaalt de huurder ook voor eventuele extra kilometers, brandstof of boetes.


Berekenen wat je zult verdienen


1) Eerst nemen we de basis prijs berekend in stap 1 en 2 hierboven.

2) Dan trekken we onze servicekosten hier vanaf. Dit is een vast percentage van de huurprijs. Je kan dit vinden op de prijsinstellingen pagina van je auto.

3) Na afloop van de huur voegen wij alle door de huurder betaalde aanpassingen of boetes toe. Van sommige hiervan trekken wij een administratiekost of commissie af, zoals: extra kilometers, kosten voor het bijvullen van brandstof (maar niet de kosten van de brandstof zelf), en bepaalde boetes. Meer informatie over aanpassingen en boetes:

Was dit artikel nuttig?