Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Hoe werken de prijsaanpassingen (brandstof, afstand) op Getaround Connect?

Met Getaround Connect hoef je geen prijsaanpassingen aan te vragen voor brandstof en afstand aan het einde van de huur. De Getaround Connect-box kan dit namelijk allemaal automatisch aflezen, berekenen en updaten.

Is mijn voertuig compatibel?

Indien je voertuig compatibel is, heb je normaal gezien een e-mail van Getaround ontvangen om je te laten weten dat de aanpassingen vanaf nu automatisch gedaan worden! Jammer genoeg is het niet bij alle voertuigen mogelijk om het brandstofniveau automatisch af te lezen, maar we zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken. In dit geval worden enkel de kilometeraanpassingen automatisch gedaan. Je kan via de betreffende huurpagina op ‘Prijsaanpassing (brandstof, afstand)’ klikken om een brandstofaanpassing te doen.

Hoe zit het met de automatische aanpassingen voor brandstof?

Indiend de huurder je voertuig niet terugbrengt met hetzelfde brandstofniveau als aan het begin van de huur, dan berekenen we het verschil en rekenen we dit meteen aan of betalen we de huurder terug. De prijs is gebaseerd op de grootte van de tank en met een vaste prijs per liter:

  • Benzine: € 1,45 per liter
  • Diesel: € 1,50 per liter

Deze cijfers zijn gebaseerd op de gemiddelde brandstofprijzen. Daarnaast wordt er nog een extra kost aangerekend indien de huurder het voertuig terugbrengt met een groot verschil in brandstof. De grootte van je tank wordt automatisch gedetecteerd. Indien je deze wil veranderen, kan je contact met ons opnemen zodat we dit kunnen bekijken.

Daarbij zal je € 0,20 per ontbrekende liter brandstof ontvangen voor tankservices. *NB: Deze compensatie is enkel van toepassing op auto's met automatische aanpassingen.

Hoe werkt dat voor de afstand?

Indien de huurder meer kilometers heeft afgelegd dan voorzien, dan worden de extra kilometers automatisch aangerekend op basis van de prijs per kilometer die is ingevoerd voor je voertuig. Indien de huurder minder kilometers heeft afgelegd dan voorzien, dan geberut er niets. Ongebruikte kilometers worden niet terugbetaald.

Was dit artikel nuttig?