Brandstofaanpassingen

Artikel bijgewerkt op 11/07/2022

De huurprijzen op onze website zijn exclusief brandstof.

De huurder moet je voertuig dus met evenveel brandstof terugbrengen als aan het begin van de huur. Het is niet verplicht om je voertuig met een volle tank te verhuren, maar dit maakt het aflezen van het brandstofniveau aan het einde van de huur een stuk gemakkelijker. Zorg er voor dat de tank ten minste voor 1/4 vol is aan het begin van de huur.

Indien de huurder je voertuig terugbrengt met minder brandstof dan aan het begin van de huur, dan kun je voor een klassieke huur een vergoeding aanvragen. Indien je via Getaround Connect huurt en je voertuig compatibel is, worden de aanpassingen automatisch gedaan.

Elektrische voertuigen : Op dit moment kunnen we nog geen aanpassingen voor elektrische voertuigen verwerken. Bedankt voor je geduld terwijl we hier in de nabije toekomst aan werken!

Klassieke huur

  • Indien je een mobiele overeenkomst hebt gebruikt: de prijsaanpassing moet ingegeven worden bij het ondertekenen van de huurovereenkomst aan het einde van de huur via de mobiele app. Geef het aantal afgelegde kilometers in en maak een schatting voor de brandstofkosten (gebaseerd op de kost voor een volle tank) indien het brandstofniveau niet gelijk is als aan het begin van de huur. Bevestig de prijsaanpassing nadat de huurder de overeenkomst heeft ondertekend.

  • Indien je een papieren overeenkomst hebt gebruikt: ga na het einde naar de pagina van de betreffende huur en klik op ‘Prijsaanpassing (brandstof, afstand)’. Je kan dan het aantal afgelegde kilometers ingeven en een schatting maken voor de brandstofkosten (gebaseerd op de kost voor een volle tank) indien het brandstofniveau niet gelijk is als aan het begin van de huur. Daarna kan je deze aanpassing bevestigen.

Getaround Connect

Met Getaround Connect hoef je geen prijsaanpassingen aan te vragen voor brandstof en afstand aan het einde van de huur. De Getaround Connect-box kan dit namelijk allemaal automatisch aflezen, berekenen en updaten.

Is mijn voertuig compatibel?

Indien je voertuig compatibel is, heb je normaal gezien een e-mail van Getaround ontvangen om je te laten weten dat de aanpassingen vanaf nu automatisch gedaan worden! Jammer genoeg is het niet bij alle voertuigen mogelijk om het brandstofniveau automatisch af te lezen, maar we zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken. In dit geval worden enkel de kilometeraanpassingen automatisch gedaan. Je kan via de betreffende huurpagina op ‘Prijsaanpassing (brandstof, afstand)’ klikken om een brandstofaanpassing te doen.

Hoe zit het met de automatische aanpassingen voor brandstof?

Indiend de huurder je voertuig niet terugbrengt met hetzelfde brandstofniveau als aan het begin van de huur, dan berekenen we het verschil en rekenen we dit meteen aan of betalen we de huurder terug. De prijs is gebaseerd op de grootte van de tank en met een vaste prijs per liter:

Benzine Diesel
België 2,65€ 2,55€
--
Frankrijk 2,50€ 2,45€
Duitsland 2,40€ 2,45€
Oostenrijk 2,60€ 2,50€
Spanje 2,55€ 2,45€
Verenigd Koningkrijk 2,20£ 2,40£
Noorwegen kr 31,50 kr 30,75

Deze cijfers zijn gebaseerd op de gemiddelde brandstofprijzen. Daarnaast wordt er nog een extra kost aangerekend indien de huurder het voertuig terugbrengt met een groot verschil in brandstof. De grootte van je tank wordt automatisch gedetecteerd. Indien je deze wil veranderen, kan je contact met ons opnemen zodat we dit kunnen bekijken.

Daarbij zal je € 0,20 per ontbrekende liter brandstof ontvangen voor tankservices. *NB: Deze compensatie is enkel van toepassing op auto's met automatische aanpassingen.

Hoe werkt dat voor de afstand?

Indien de huurder meer kilometers heeft afgelegd dan voorzien, dan worden de extra kilometers automatisch aangerekend op basis van de prijs per kilometer die is ingevoerd voor je voertuig. Indien de huurder minder kilometers heeft afgelegd dan voorzien, dan geberut er niets. Ongebruikte kilometers worden niet terugbetaald.

Was dit artikel nuttig?