Laattijdigheid

Artikel bijgewerkt op 24/06/2022

De huurder moet je onmiddellijk waarschuwen als hij/zij de auto later dan verwacht terugbrengt

  • Als de huurder het voertuig niet kan terugbezorgen vóór het einde van de huur ('s middags voor een periode die 's morgens eindigt, middernacht voor een periode die 's avonds eindigt), is hij/zij verplicht om via Getaround de huur te verlengen, om door de verzekering gedekt te blijven. Doet hij/zij dit niet, verwittig ons dan vóór het einde van de verhuring, zodat wij het nodige kunnen doen.

  • indien de laattijdigheid in de verzekeringsdekkingsperiode is ('s middags voor een periode die 's morgens eindigt, middernacht voor een periode die 's avonds eindigt)

Voor langeafstandsritten is het soms moeilijk om een exact uur van aankomst op te geven (door bv. files): wees begripvol voor de huurder als hij/zij je verwittigt bij vertraging! Indien je erop staat dat de huurder het voertuig stipt op tijd terugbezorgt, zeg hem dat dan ook op voorhand. Dat vermijdt nodeloze spanningen.

In het geval dat de huurder de auto te laat teruggeeft en je de verlenging van de huur niet hebt geaccepteerd kan je een compensatie aanvragen.

Boetes voor laattijdig terugbrengen : € 10 per gestart uur dat de huurder te laat is. Als de huurder minder dan 30 minuten te laat is, dan kan je deze vergoeding niet aanvragen.

Deze vergoeding is maximaal 240 euro. We herinneren je eraan dat na 24 uur, je het voertuig als gestolen moet aangeven bij de politie en Getaround hierover moet informeren.

Om een compensatie aan te vragen ga naar Mijn verhuringen > Afgelopen verhuringen > Geselecteerde verhuring > Compensatie voor laattijdigheid of vuil. Je moet de overeenkomst uploaden (alleen als je niet gebruik hebt gemaakt van de mobiele overeenkomst) en de laattijdigheid van het teruggeven van je auto aangeven.

Je hebt tot 48 uur na het einde van de huur om een compensatie te vragen.

In elk geval zal de huurder het bedrag verschuldigd blijven voor extra uren of dagen huur, zoals voorzien in het verlengingstarief, naast eventuele aanpassingen.

Was dit artikel nuttig?