Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Controles, uit te voeren tijdens de winter

  • Laat je auto controleren bij een garagist

Buiten het gewone nazicht (lichten, remmen, pneumatische systemen) moet je je garagist ook vragen om de batterij en de alternator na te kijken. De batterij wordt zwaar op de proef gesteld bij vriestemperaturen. Een lege batterij laat je niet alleen met pech aan de kant staan, maar kan ook het elektrisch circuit en de startmotor van je voertuig beschadigen.

  • Check het niveau van je ruitensproeier

Vermits de vloeistof voor de ruitensproeier hoofdzakelijk uit water bestaat, kan deze makkelijk bevriezen en dus onbruikbaar bij lage temperaturen. Het is dus aan te raden om het reservoir te vullen met een vloeistof die antivries bevat en tot -25°C vloeibaar blijft. Check ook het niveau en de kwaliteit van de koelvloeistof.

  • Check de staat van de voorruit

Tijdens de winter kan zelfs een lichte inslag op je voorruit een barst veroorzaken. Koude en ijzel, gecombineerd met sterke temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, maken de voorruit extra gevoelig. Vandaar de noodzaak om elke beschadiging te laten repareren alvorens uw wagen te verhuren.

  • Rij met sneeuwkettingen

Indien je in een streek woont waar het veel sneeuwt, en je hebt geen sneeuwsbanden, dan zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Neem zonodig de tijd om je huurders te tonen hoe ze deze moeten aanbrengen. De kettingen dienen bevestigd aan de aandrijfwielen (meestal vooraan) en weer verwijderd zodra de wegen niet meer besneeuwd zijn. Rijd met sneeuwkettingen nooit meer dan 50 km/h.

Dit artikel kwam tot stand met de medewerking van de Bosch Car Service garages.

image

Was dit artikel nuttig?