Mijn betalingsinstellingen en factuurgegevens beheren

Artikel bijgewerkt op 02/01/2023

Om je facturatiegegevens en IBAN toe te voegen of te updaten, ga je naar Mijn account > Betalingsinstellingen.

Als platform zijn wij wettelijk verplicht om de identiteit van onze gebruikers te verifiëren. Daarom vragen we je om je facturatiegegevens. Meer informatie.

Het is daarom niet eenvoudig om je facturatiegegevens te bewerken zodra ze zijn bevestigd. Als je wijzigingen moet doorvoeren, zullen we je gegevens opnieuw moeten controleren, wat toekomstige betalingen kan vertragen.

Waarom heeft Getaround mijn facturatiegegevens nodig?

Elk land heeft zijn eigen regels wat het uitbetalen van particulieren of bedrijven betreft. Ze staan bekend als "Know Your Customer" (KYC) -voorschriften.

De KYC-regelgeving vereist dat Getaround gegevens verzamelt en bijhoudt over alle eigenaars die hun auto via Getaround verhuren. Deze vereisten zijn bedoeld om misbruik van het financiële systeem te voorkomen.

Daarom moeten Getaround en zijn betalingspartner: - Informatie verzamelen over het individu of bedrijf dat geld ontvangt - Controleren of de informatie correct is

Om aan deze vereisten te voldoen, moet je enkel de nodige informatie op ons platform invullen in Mijn account> Betalingsinstellingen. Wij zullen die dan bezorgen aan onze betalingspartner Stripe, die ze zal controleren.

Dit kan persoonlijke informatie omvatten en een scan van een identiteitsbewijs. We kunnen ook regelmatig contact opnemen om te vragen of de informatie op je account nog steeds correct is.

Wij dragen privacy en beveiliging hoog in het vaandel. In ons Privacybeleid leggen we uit hoe en tot welke doeleinden we de persoonlijke gegevens die je ons verstrekt verzamelen, gebruiken, bewaren, openbaar maken en beveiligen.

In welke landen kan ik mijn betalingen krijgen?

Getaround gebruikt Strip als betalingspartner voor het uitvoeren van bankoverschrijvingen.

Stripe kan Stripe kan betalingen versturen naar rekeningen die gevestigd zijn in de volgende landen:

Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, en Zweden.

Helaas staat Stripe momenteel niet toe dat betalingen worden verzonden naar rekeningen in de de Franse overzeese gebieden.

Als je bankrekening in een ander land is gedomicilieerd dan hierboven vermeld, raden wij je aan er een te openen. Zonder een account in een van deze landen, kan je je auto niet verhuren op Getaround.

Mag de huurder mij onmiddellijk cash uitbetalen?

Nee, ga nooit in op een verzoek om buiten de website te huren, neem nooit cash geld aan.

Bij een ongeval of diefstal zal je voertuig niet verzekerd zijn door Getaround, en evenmin door je gewone verzekeraar.

De online betaling biedt je zekerheid en veiligheid. Neem geen nutteloze risico's door deze betaalwijze te omzeilen. Indien een huurder je niet betaalt via de website, kan hij ook je voertuig niet huren.

Indien de huurder geen bankkaart bezit, of indien zijn bankkaart wordt geweigerd door onze provider, mag je hem je wagen niet verhuren. Het kan gebeuren dat een bankkaart wordt geweigerd, zelfs wanneer er een voldoende saldo op de rekening, omwille van een uitgavenlimiet of een antifraudefilter. In elk geval is het beter om van een verhuring af te zien, dan te verhuren aan een persoon die bij problemen misschien niet solvabel blijkt.

Het is enkel toegestaan om prijsaanpassingen na de huur cash te betalen, indien dit in het contract wordt aangegeven.

Was dit artikel nuttig?