Mijn huur beginnen en beëindigen

Artikel bijgewerkt op 02/05/2022

Beginnen

Bij een klassieke huur is er geen specifieke handeling nodig op Getaround om een huur te beginnen. Het is aan de eigenaar om de overeenkomst te overhandigen. Je moet ze gewoon samen invullen en ondertekenen.

Bij een Getaround Connect-huur krijg je 1 uur vóór het begin van de huur toegang tot de exacte locatie van het voertuig. Zodra je er bent, ga je naar Mijn verhuringen > geselecteerde huur en klik je op "Bekijken op Getaround Connect". Klik op "De huur beginnen". Je wordt stap voor stap begeleid:

  1. Inspectie van de buitenkant van de auto: je moet 8 foto's van de auto nemen (van alle kanten) zodat we weten wat de staat van de auto is voor het begin van de huur.

Als je de buitenkant van de auto gecontroleerd hebt kan je de auto met je smartphone ontrgrendelen.

  1. ** Inspectie van de binnenkant van de auto**: als de auto eenmaal ontgrendeld is, neem dan even de tijd om de staat van het interieur en de netheid te controleren. Indien je schade opmerkt, geef dit dan aan.

  2. Vermelding van het brandstofniveau: pak de sleutels in het handschoenenkastje of in het vakje onder de zonneklep en geef het brandstofniveau aan. Nu kan je je huur starten.

Beëindigen

In elk geval eindigt de huur automatisch aan het einde van de halve dag (middag voor een ochtendhuur, middernacht voor een middaghuur).

Bij een klassieke huur is er geen specifieke handeling nodig op Getaround om een huur te beëindigen. Je moet de huurovereenkomst aan het einde van de huur gewoon samen met de eigenaar invullen en ondertekenen.

Bij een Getaround Connect-huur moet je het voertuig terugbrengen naar de plaats die staat aangegeven bij de details. ("De auto terugbrengen naar de juiste locatie".)

Zodra je geparkeerd staat, ga je naar Mijn verhuringen > geselecteerde huur en klik je op "Bekijken op Getaround Connect". Klik op "De huur beëindigen". Je wordt stap voor stap begeleid:

  1. Vermelding van het brandstofniveau

  2. In geval van schade tijdens de huur: Geef het door aan de eigenaar. Dit kan geregeld worden met de eigenaar, of je kunt er voor kiezen om geholpen te worden door de klantendienst van Getaround. Als je de schade, waar jij verantwoordelijk voor bent, niet meldt, is het mogelijk dat je een boete moet betalen.

  3. Foto's van de buitenkant: Je moet 8 verschillende foto's nemen van alle hoeken van de auto om de staat van de auto bij het einde van de huur te bevestigen. Als de eigenaar of huurder meldt dat er wel schade is na het einde van de huur, dan zullen deze foto's gebruikt je te beschermen. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze foto's goed leesbaar en van goede kwaliteit zijn. Indien je de auto beschadigt hebt moet je dit aangeven in de app. Indien je de auto beschadigd hebt zonder dit aan te geven zal er je een vergoeding van € 90 aangerekend worden. In het geval van opzettelijk onbruikbare foto's kan je verantwoordelijkheid worden gesteld voor de veroorzaakte schade.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: