Waarom is mijn account geblokkeerd?

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Dit artikel is voor huurders. Als je een eigenaar bent, klik dan hier.

Voor de veiligheid van onze gebruikers, behouden wij ons het recht voor om accounts te beperken op elk gewenst moment. ⚠️ Als je account beperkt is, wordt elk nieuw account dat je aanmaakt ook geblokkeerd.

Beperkingen kunnen tijdelijk of permanent zijn. Wanneer wij je account beperken, laten wij je dit meestal weten via een automatische e-mail. In deze e-mail wordt uitgelegd of je iets kunt doen om de beperking op te heffen en welke van de volgende 3 redenen in jouw geval van toepassing zijn:

1) Onbetaalde schuld

Als je een onbetaalde schuld hebt, wordt je account beperkt totdat deze is betaald. Om je schuld te vereffenen, ga naar je account > "Mijn Betalingen" > klik op de link om met een kaart te betalen. Let op, de beperking wordt niet automatisch opgeheven. Je dient 2-3 dagen te wachten tot de betaling bij ons binnen is, vervolgens kun je ons contacteren en verzoeken de beperking op te heffen.

2) Schending van onze Algemene gebruiksvoorwaarden

Deze categorie omvat een breed scala van scenario's die onder meer, maar niet uitsluitend, de volgende voorbeelden omvatten:

Het niet voldoen aan onze eisen voor huurders, bijvoorbeeld:

  • Onvoldoende rijervaring (onze verzekering eist minstens 2 jaar rijervaring. Als je je rijbewijs hebt vernieuwd of overgedragen zodat de oorspronkelijke datum van eerste afgifte er niet meer op staat, stuur ons dan een bewijs van de datum waarop je voor het eerst het recht hebt gekregen om te rijden).
  • Rijbewijs/ID is verlopen
  • Rijbewijs/ID is ernstig beschadigd of versleten
  • Rijbewijs dat niet is voorzien van categorie B
  • Je voldoet niet aan de wettelijke eisen voor bestuurders in het land waar je woont. (Bijvoorbeeld: als je een expat bent met een buitenlands rijbewijs, kan het zijn dat je je rijbewijs moet aanpassen aan je nieuwe land van verblijf nadat je daar een bepaalde periode hebt gewoond).

Het hebben van meerdere accounts:

Om veiligheidsredenen, staan wij slechts één account per gebruiker toe. Als je meerdere accounts hebt, kies er dan één om te behouden en verwijder de rest. Laat dit ons vervolgens weten door te reageren op de e-mail die je hebt ontvangen toen we je account beperkten. ⚠️ Als één van je accounts om een andere reden geblokkeerd is (slecht gedrag, etc.), zal je toegang beperkt blijven, zelfs als je de dubbele accounts verwijdert.

Onverantwoord of respectloos gedrag, zoals:

  • Het ontvangen van meerdere boetes tijdens een huur
  • Het terugbrengen van de auto in een onredelijk vuile staat
  • De auto veel te laat terugbrengen
  • Iemand anders de auto laten besturen zonder hem/haar te registreren als extra bestuurder
  • Beledigen of bedreigen van een andere gebruiker of een Getaround medewerker

3) Vertrouwens- en veiligheidsrisico

Ons Veiligheidsteam screent alle gebruikersaccounts om potentiële veiligheidsrisico's op te sporen. Om de effectiviteit van deze screeningsmaatregelen te behouden, kunnen we geen details hierover vrijgeven. Indien we je account beperken vanwege een vertrouwens- en veiligheidsrisico, leggen we je in een e-mail uit of je de beperking kunt opheffen door ons aanvullende informatie of documenten te sturen.

Was dit artikel nuttig?