Mijn persoonlijke gegevens invoeren

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Op Getaround is het cruciaal dat je persoonlijke gegevens op je profiel juist zijn: ze worden immers gebruikt om de huurovereenkomst op te stellen. Je account is persoonlijk, je kan deze dus niet uitlenen aan een kennis die een auto wil huren op Getaround: hij moet zelf een account aanmaken onder zijn eigen naam.

Aan het begin van de huur worden de gegevens in de huurovereenkomst door de eigenaar vergeleken met die op je rijbewijs en betaalkaart: als ze niet overeenstemmen, moet hij volgens onze verzekeringsvoorwaarden weigeren om de huur te laten beginnen.

Er zijn echter enkele aanvaardbare uitzonderingen:

  • als je meisjesnaam op je rijbewijs verschilt van de naam op je betaalkaart, moet je de eigenaar een officieel document tonen waarop zowel je meisjesnaam als de naam van je echtgenoot
  • Als je naam te lang is en bijvoorbeeld werd ingekort op je betaalkaart, moet je de eigenaar een extra identiteitsdocument voorleggen waarop je volledige naam staat

Om je voornaam, achternaam, geboortedatum, rijbewijsnummer of andere persoonlijke informatie bij te werken, ga je naar Mijn account > Mijn profiel bewerken. Je kan je profiel op elk moment wijzigen, zolang dit geen gevolgen heeft voor de naleving van de huurvoorwaarden voor de voertuigcategorie.

NB: Als je profiel op Getaround Connect de status 'geverifieerd' heeft en je bewerkt het, dan moet ons team het opnieuw valideren. Houd rekening met dit verwerkingsproces voor aanstaande verhuringen.

Hoe vul ik mijn rijbewijsgegevens juist in?

Bij het reserveren van een auto is het van groot belang dat de informatie over je rijbewijs correct is.

1. Het rijbewijsnummer

Op de meeste Europese rijbewijzen vind je je rijbewijsnummer onder sectie 5:

image

2. Eerste afgiftedatum

Op de meeste Europese rijbewijzen vind je de eerste afgiftedatum aan de achterkant van je rijbewijs, onder sectie B.

Opgelet: Dit is niet de datum waarop je rijbewijs geprint is geworden. We hebben de datum nodig waarop je je B-rijbewijs hebt behaald.

image

Voor buitenlandse rijbewijzen moet je de datum invullen waarop je je B-rijbewijs (of gelijkwaardig) hebt behaald.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: