Ik kan de auto niet vinden

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Om je auto terug te vinden ga je naar Mijn verhuringen > desbetreffende verhuring. Een uur voor aanvang van de huur zal de knop ‘Het voertuig lokaliseren’ beschikbaar zijn op deze pagina.

Indien je de auto niet kan lokaliseren

Verschillende gevallen zijn mogelijk.

  • Het laden van de lokalisatie is mislukt in de applicatie: contacteer de eigenaar om na te gaan of hij/zij beschikt over de lokalisatie van de auto, of neem contact op met ons indien hij/zij je niet verder kan helpen.
  • De app geeft je aan dat de vorige huur nog steeds bezig is: ga na bij de eigenaar of de vorige huurder op tijd terug zal zijn voor je huur.

Je bent op de aangegeven plek, maar de auto is er niet

Naargelang de situatie:

  • De auto bevindt zich in een ondergrondse parking: herbekijk het bericht van de eigenaar om te weten hoe je toegang krijgt tot de auto, de parkeerplaats of hoe je er te voet kan geraken.
  • In de straat is het mogelijk dat de geolokalisatie onnauwkeurig is tot enkele meters. Loop in dat geval de straat iets verder af, ga na of de ligging dicht bij een zijstraat of kruispunt is, of doorzoek de parallelle straten.

Indien je de auto nog steeds niet vindt, contacteer dan de eigenaar. Zijn/haar nummer is beschikbaar op de pagina van je huur.

Was dit artikel nuttig?