Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Hoe verloopt een verhuring via Getaround Connect?

1. Huuraanvraag

Als je Getaround Connect hebt, dan heb je ook Direct Reserveren en dus kunnen huurders jouw auto boeken zonder dat jij dat hoeft te bevestigen. Het profiel van de huurder wordt dan geverifieerd door Getaround, met name zijn rijbewijs en zijn identiteitsdocumenten.

2. Voorbereiding huur

Voordat de huur begint moet je de sleutels in de auto achterlaten (in het Getaround-etui), en vervolgens de auto sluiten met je smartphone: ga naar Mijn auto's, selecteer je auto en klik dan op Bekijk op Getaround Connect > Sluiten. De huurder kan dan de auto ontgrendelen wanneer de huur begint.

3. Begin van de huur

De huurder localiseert je auto op zijn smartphone 1 uur voordat de huur begint. Als de huurder er is moet hij 8 foto's van de auto nemen van verschillende hoeken. Dan ontgrendelt hij de auto met zijn smartphone. De huurder pakt dan de sleutels, geeft het brandstofniveau aan en go! Je ontvangt een email met het contract van het begin van de huur. Tijdens de huur gebruikt de huurder zoals gewoon de sleutels van je auto.

De huurder detecteert via zijn smartphone de locatie van het voertuig, 1 uur voor het begin van de verhuring. Eens ter plaatse, neemt hij 8 foto's van de auto, vanuit verschillende hoeken. Vervolgens ontgrendelt hij het voertuig met zijn smartphone. Hij neemt de sleutels, noteert de kilometerstand en het brandstofpeil, en kan vertrekken! Je ontvangt dan een huurbevestiging via mail. Tijdens de verhuring gebruikt de huurder de wagen op een normale manier (met de autosleutels).

4. Einde van de huur

De huurder dient foto's te nemen van uw wagen vanuit 8 verschillende hoeken. Hij noteert eveneens de kilometerstand en het brandstofpeil. Hij legt de sleutels binnenin je wagen en vergrendelt hem met zijn smartphone. Je ontvangt per mail een bevestiging dat het huurcontract is afgelopen. Je kan bij Getaround zo nodig een aanvraag doen om de kilometerstand en het brandstofpeil te corrigeren. Indien de huurder je auto heeft beschadigd zal hij dit moeten melden via de app: je wordt geinformeerd via mail. Eens de huur beëindigd, kan je de locatie van je voertuig nagaan via je smartphone. Eens ter plaatse open je het voertuig met je smartphone en neemt de sleutels (uit de bijgeleverde Getaround-etui). Je kan de wagen nu weer gebruiken op de normale manier.

Was dit artikel nuttig?