Een Getaround verhuring

Artikel bijgewerkt op 27/01/2022

Getaround Connect

1. Huuraanvraag

Als je Getaround Connect hebt, dan heb je ook Direct Reserveren en dus kunnen huurders jouw auto boeken zonder dat jij dat hoeft te bevestigen. Het profiel van de huurder wordt dan geverifieerd door Getaround, met name zijn rijbewijs en zijn identiteitsdocumenten.

2. Voorbereiding huur

Voordat de huur begint moet je de sleutels in de auto achterlaten (in het Getaround-etui), en vervolgens de auto sluiten met je smartphone: ga naar Mijn auto's, selecteer je auto en klik dan op Bekijk op Getaround Connect > Sluiten. De huurder kan dan de auto ontgrendelen wanneer de huur begint.

3. Begin van de huur

De huurder localiseert je auto op zijn smartphone 1 uur voordat de huur begint. Als de huurder er is moet hij 8 foto's van de auto nemen van verschillende hoeken. Dan ontgrendelt hij de auto met zijn smartphone. De huurder pakt dan de sleutels, geeft het brandstofniveau aan en go! Je ontvangt een email met het contract van het begin van de huur. Tijdens de huur gebruikt de huurder zoals gewoon de sleutels van je auto.

De huurder detecteert via zijn smartphone de locatie van het voertuig, 1 uur voor het begin van de verhuring. Eens ter plaatse, neemt hij 8 foto's van de auto, vanuit verschillende hoeken. Vervolgens ontgrendelt hij het voertuig met zijn smartphone. Hij neemt de sleutels, noteert de kilometerstand en het brandstofpeil, en kan vertrekken! Je ontvangt dan een huurbevestiging via mail. Tijdens de verhuring gebruikt de huurder de wagen op een normale manier (met de autosleutels).

4. Einde van de huur

De huurder dient foto's te nemen van uw wagen vanuit 8 verschillende hoeken. Hij noteert eveneens de kilometerstand en het brandstofpeil. Hij legt de sleutels binnenin je wagen en vergrendelt hem met zijn smartphone. Je ontvangt per mail een bevestiging dat het huurcontract is afgelopen. Je kan bij Getaround zo nodig een aanvraag doen om de kilometerstand en het brandstofpeil te corrigeren. Indien de huurder je auto heeft beschadigd zal hij dit moeten melden via de app: je wordt geinformeerd via mail. Eens de huur beëindigd, kan je de locatie van je voertuig nagaan via je smartphone. Eens ter plaatse open je het voertuig met je smartphone en neemt de sleutels (uit de bijgeleverde Getaround-etui). Je kan de wagen nu weer gebruiken op de normale manier.

Verhuur zonder Getaround Connect

Huuraanvraag

Wanneer je een huuraanvraag ontvangt, heb je twee mogelijkheden:

Aanvaard enkel indien je de sleutels kan overhandigen op de gewenste tijd en plaats. Indien je aanvragen accepteert die je niet kan kan nakomen, zal de ranking van je voertuig dalen. Eens je de aanvraag hebt geaccepteerd, moet de huurder betalen en bevestigen.

Weiger indien het tijdstip en de plaats van afspraak je niet schikken. Indien je wagen niet beschikbaar is op de gevraagde data, pas dan je kalender aan.

Indien je meer info nodig hebt alvorens de aanvraag te beantwoorden, bel of stuur de huurder een bericht.

NB : Je wordt per sms en via e-mail verwittigd wanneer de huurder de verhuring bevestigt. Je ontvangt dan een checklist waarin de te volgen stappen worden vermeld om de verhuring voor te bereiden. Het is mogelijk dat de huurder uiteindelijk niet bevestigt, aangezien de meeste huurders contact opnemen met meerdere eigenaars alvorens te beslissen. Om die reden raden wij je dan ook aan om alle huuraanvragen op eenzelfde datum te bevestigen. De eerste huurder die betaalt, zal ook je wagen huren.

Hoe begin ik de huur?

De huur begint automatisch aan het begin van de halve dag (middernacht voor ochtendverhuringen, middag voor middagverhuringen).

Je bent verantwoordelijk voor het verstrekken en invullen van de huurovereenkomst met de huurder. Om verzekeringsredenen is de handtekening van de huurder absoluut verplicht.

Hoe kan ik de huur beëindigen?

De huur eindigt automatisch aan het eind van de halve dag (middag voor ochtendverhuringen, middernacht voor middagverhuringen).

Je bent verantwoordelijk voor het verstrekken en invullen van de huurovereenkomst met de huurder. Om verzekeringsredenen is de handtekening van de huurder absoluut verplicht.

Was dit artikel nuttig?