Hoeveel kilometers zijn inbegrepen in de huurprijs?

Het inbegrepen aantal kilometers hang af van de duur van je rit.

Ritten van 8 uur of korter hebben 40 km inbegrepen voor het eerste uur, en daarna 20 km per ieder bijkomend uur.

Ritten die langer dan 8 uur duren hebben 200 km inbegrepen, met een maximum van 1200 km.

Een voorbeeld:

Een huur van 3 uur heeft 80 kilometer inbegrepen Een huur van 2 dagen heeft 400 kilometer inbegrepen Een huur van 10 dagen heeft 1200 kilometer inbegrepen

Er bestaat geen limiet op het aantal kilometers dat je tijdens een huur mag afleggen, maar houd er wel rekening mee dat indien je over het inbegrepen aantal kilometers gaat, je hier extra voor betaalt aan het einde van je rit..

De prijs per extra kilometer is vastgelegd door Getaround en hangt af van het land waarin je huurt, alsook de voertuigcategorie.

In Frankrijk en België:

  • € 0,19 voor auto’s in de Economy-categorie
  • € 0,23 voor auto’s in de Comfort-categorie
  • € 0,31 voor auto’s in de Privilege-categorie
  • € 0,64 voor auto's in de Luxe-categorie (enkel beschikbaar in Frankrijk)

Een voorbeeld: Je huurt een auto voor één dag op Getaround. Er is 200 km in je huurprijs inbegrepen, maar je hebt die dag 230 km gereden. Na je rit zal je dus voor die 30 km extra gefactureerd worden, op basis van de prijzen ingesteld op Getaround.

Je hebt dan 200 km in je huurprijs inbegrepen. Als je 230 kilometer rijdt, moet je met de eigenaar de afstand veranderen en dan worden de extra 30 km gefactureerd op basis van de prijs van extra kilometers berekend door Getaround.

Als je minder dan 200 km rijdt, dan krijg je geen geld terug bij het einde van je huur. Inbegrepen kilometers worden niet terugbetaald.

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: