Contact opnemen met de eigenaar

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Je kan contact opnemen met de eigenaar zodra hij de huur aanvaardt.

Om de eigenaar te contacteren ga je naar Mijn huren, klik je op de huur in kwestie en dan kan je een bericht sturen naar de eigenaar, of je kan hem rechtstreeks bellen op het nummer dat verschijnt aan de rechterkant van de pagina.

Indien je huur bijna van start gaat en de eigenaar je berichten niet beantwoordt, kijk dan hier wat je kan doen.

Wat moet ik doen als ik de eigenaar niet kan bereiken?

Je kan contact opnemen met de eigenaar zodra deze je aanvraag heeft geaccepteerd. Als je specifieke verzoeken hebt die niet in de Getaround-filters zitten (je wil bijvoorbeeld de grootte van de koffer controleren voordat je huurt), kan je dit in je bericht aan de eigenaar vermelden.

Als je huur is bevestigd en de eigenaar niet antwoordt op je berichten, wees dan geduldig. Eigenaars hebben niet altijd de tijd om direct te antwoorden of regelmatig naar hun e-mails te kijken. Als je hebt geprobeerd contact met hem op te nemen via ons berichtensysteem, probeer hem dan te bellen. Laat een berichtje achter zodat hij zo snel mogelijk contact met je kan opnemen.

Onze teams zorgen ervoor dat onze eigenaars beschikbaar zijn en dat hun kalender up-to-date is.

Als de eigenaar niet antwoordt en je huur begint bijna, dan raden wij je aan deze te annuleren en aan te geven dat de eigenaar de huur niet heeft kunnen laten plaatsvinden. In dat geval krijg je de volledige huursom terugbetaald en kan je een andere auto boeken.

Waarschuwing: als je een huur annuleert zonder de eigenaar genoeg tijd te geven om te antwoorden, kan deze vragen om annuleringskosten in rekening te brengen.

Was dit artikel nuttig?