Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Waarom verschijnt mijn auto niet in de zoekresultaten?

Het kan soms zijn dat je je eigen auto niet in de zoekresultaten terugvindt. Zorg ervoor dat je de volgende punten hebt gecontroleerd:

  1. Controleer dat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd met data waarop je auto beschikbaar is.

  2. Indien je auto een bestelwagen of een minibus is, controleer dan dat je hierop gefilterd hebt aan de linkerkant van het scherm. Dit type voertuig wordt enkel weergegeven wanneer je een filter toepast.

  3. Heb je een Getaround Connect-auto, maar heb je de functie ‘Direct reserveren’ niet geactiveerd? Dan wordt je voertuig niet weergegeven als je filtert op ‘Getaround Connect’. Wij laten enkel voertuigen met ‘Direct reserveren’ en Getaround Connect in die categorie zien. Je kan de filter verwijderen of je kan ‘Direct reserveren’ via onze site activeren.

  4. Indien je je rijbewijsgegevens hebt ingevuld, controleer dan of je voldoet aan de voorwaarden om je auto te huren. Alle voorwaarden vind je hier terug.

  5. Zorg ervoor dat je tijden voor check-in en check-out overeenkomen met je beschikbaarheid. Je kan dit aanpassen via Mijn auto’s > Mijn begin- en einduren aanpassen.

  6. Controleer of je auto wordt weergegeven wanneer je bij de aanvaardingskatio “Alles” aanklikt. Indien jouw zoekertje dan wel verschijnt, dan wil dit zeggen dat je een aanvaardingsratio van minder dan 30% hebt. Van alle huuraanvragen die je hebt ontvangen, heb je er meer dan 70% afgewezen of niet beantwoord. Om je score te verbeteren, kan je je kalender updaten. Op die manier worden enkel de data weergegeven waarop je auto wel degelijk beschikbaar is en kan je huuraanvragen meteen aanvaarden.

  7. Controleer dat je zoekopdracht voldoet aan de voorwaarden die je hebt ingesteld (bijvoorbeeld de minimale duur van een huur). Je kan dit wijzigen via Mijn auto’s > de betreffende auto > Mijn voorwaarden.

Was dit artikel nuttig?