Inzicht in hoe mijn auto in de zoekresultaten verschijnt

Artikel bijgewerkt op 25/11/2022

Hoe werkt het?

De zoekfunctie is ontworpen om huurders succesvol aan auto's te koppelen. De functie werkt op basis van twee mechanismen: rangschikking (hoe de zoekertjes worden gesorteerd) en filters (die bepalen welke auto's wel en niet worden weergegeven).

1) Rangschikking: hoe de zoekertjes worden gesorteerd

De zoekertjes worden gesorteerd op basis van een combinatie van factoren: aantrekkelijkheid, prijs, aanvaardingsratio, afstand, huurperiode, de publicatiedatum van het zoekertje en reactietijd.

Aantrekkelijkheid: De aantrekkelijkheid van een zoekertje is de verhouding tussen het aantal boekingen (of boekingsaanvragen) voor het zoekertje en het aantal keren dat het zoekertje in de zoekresultaten is verschenen. Als deze verhouding hoog is, betekent dit dat het zoekertje meestal aan de verwachtingen van de huurders voldoet.

Prijs: We houden rekening met hoe concurrerend de prijs van het zoekertje is in vergelijking met soortgelijke zoekertjes in de omgeving. Zoekertjes met ongewoon hoge prijzen worden lager gerangschikt omdat huurders deze minder vaak boeken. Zoekertjes met ongewoon lage prijzen worden ook lager gerangschikt om een prijzenoorlog op het platform te voorkomen.

Aanvaardingsratio: Deze factor wordt alleen in aanmerking genomen voor zoekertjes die niet direct reserveren hebben ingeschakeld. In dat geval is de aanvaardingsratio van een eigenaar de verhouding tussen het aantal huuraanvragen die door de eigenaar zijn geaccepteerd en het aantal huuraanvragen die door de eigenaar zijn ontvangen. Hoe hoger de aanvaardingsratio, hoe beter de ranking van het zoeketje. Hier zijn enkele tips om je aanvaardingsratio te verbeteren.

Afstand: Hoe korter de afstand tussen het zoekadres en de auto, hoe beter de rangschikking van het zoekertje.

Huurperiode: Bepaalde autotypes zijn geschikt voor zeer korte boekingen (kleine stadsauto's), terwijl andere autotypes beter geschikt zijn voor langere boekingen (gezinsauto's en SUV's). Wij passen de rangschikking aan afhankelijk van de duur van de huur.

Publicatiedatum zoekertje: We geven nieuwe zoekertjes een boost totdat ze hun eerste boekingen hebben ontvangen.

Reactietijd: Deze factor wordt alleen in overweging genomen voor zoekertjes zonder direct reserveren. De zoekertjes van eigenaren die snel reageren op huuraanvragen worden hoger gerangschikt, terwijl zoekertjes met uitstaande huuraanvragen lager worden gerangschikt.

2) Filters: kiezen welke auto's wel (of niet) verschijnen

In het algemeen zijn de zoekertjes die verschijnen in de zoekresultaten diegene die:

 • beschikbaar zijn voor de geselecteerde data
 • de huurder kan boeken (regels zijn van toepassing)
 • huurvoorwaarden hebben die overeenkomen met de geselecteerde data en uren

Er zijn drie uitzonderingen:

 1. Bestelwagens verschijnen alleen als de filter voor bestelwagens is ingeschakeld.
 2. Zoekertjes met een aanvaardingsratio van minder dan 30% verschijnen alleen wanneer de meeste andere auto's al geboekt zijn.
 3. De Getaround Connect filter is meestal standaard ingeschakeld in bepaalde grote steden (Parijs, Marseille, Lyon, Bordeaux, Toulouse, Berlijn, Londen, Barcelona), omdat huurders de voorkeur geven aan Getaround Connect auto's en er een groot aanbod van is in deze steden.

Veel gestelde vragen

Waarom verschijnt mijn auto niet in de zoekresultaten?

Als je naar je auto zoekt maar deze verschijnt niet in de resultaten, zijn er verschillende verklaringen mogelijk:

 1. Je zoekertje is nog niet geactiveerd. Elk nieuwe zoekertje wordt door ons team gecontroleerd voordat deze wordt gepubliceerd. Als we meer informatie nodig hebben om je zoekertje te activeren, zullen we contact met je opnemen via e-mail.
 2. Je auto is niet beschikbaar op die data. Controleer of je zoekt op data waarop de kalender van je auto beschikbaar is en je niet al een huur hebt.
 3. De begin- of eindtijd valt buiten je toegangsuren. Controleer of je zoekt op tijden dat je huurders toestaat je auto op te halen en terug te brengen. Je kan je toegangstijden hier bekijken of bewerken.
 4. De zoekcriteria voldoen niet aan je huurvoorwaarden. Zorg ervoor dat je zoekopdracht rekening houdt met de voorwaarden die je voor je auto hebt ingesteld (d.w.z. minimum/maximum huurperiode, voorbereidingstijd). Je kan deze instellingen wijzigen in "Mijn auto's" > selecteer de betreffende auto > "Mijn voorwaarden".
 5. Je moet de filter bestelwagen toepassen. (Behalve in het Verenigd Koninkrijk) Als je auto in de categorie bestelwagen valt, verschijnt je auto alleen in de zoekopdracht als je deze filter toepast.
 6. Je voldoet niet aan de rijbewijs- of leeftijdseisen voor je auto. Als de leeftijd- of rijbewijsgegevens in je profiel niet voldoen aan de voorwaarden om je auto te mogen verhuren, dan zie je je eigen zoekertje niet in de zoekresultaten. Lees meer over huurvoorwaarden.
 7. Je aanvaardingsratio is lager dan 30%. Probeer het vinkje bij de filter "aanvaardingsratio hoger dan 30%" weg te halen. Als je auto hierdoor verschijnt, betekent dit dat je aanvaardingsratio lager is dan 30%. Met andere woorden, je hebt meer dan 70% van de verzoeken die je hebt ontvangen, afgewezen of niet beantwoord. Je kan deze score verbeteren door je kalender up-to-date te houden zodat deze alleen data toont waarop je 100% zeker beschikbaar bent en door huuraanvragen te accepteren zodra je ze ontvangt.
 8. Je auto is geblokkeerd. Controleer je e-mail inbox. Als ons team je auto van het platform heeft gehaald, heb je een e-mail ontvangen met meer informatie en hoe je je auto weer kan activeren.

Hoe kan ik de rangschikking van mijn auto verbeteren?

Lees onze tips om meer te verhuren.

Waarom is mijn auto naar een lagere positie gezakt?

Als de rangschikking van je auto is gedaald, kunnen er drie hoofdoorzaken zijn:

 1. Je prijsstrategie: Controleer de prijs van je auto voor verschillende periodes (1 dag, 2 dagen, 7 dagen). Is je auto aanzienlijk duurder dan vergelijkbare zoekertjes in de buurt? Huurders zijn minder geneigd om erg dure auto's te boeken, dus je positie kan aangetast zijn. Verlaag je de prijzen massaal om boekingen aan te trekken? Je auto kan lager in de rangschikking staan om prijsoorlogen op het platform te vermijden. → Onze tip: schakel Slimme prijsbepaling in of pas onze prijsadviezen toe.
 2. De aantrekkelijkheid van je auto: De aantrekkelijkheid van je auto is gebaseerd op een vergelijking met auto's in je omgeving. Er kunnen nieuwe, aantrekkelijke auto's in je omgeving zijn opgenomen. Het kan ook zijn dat andere auto's aantrekkelijker zijn geworden (bijvoorbeeld als ze recent Getaround Connect geïnstalleerd hebben, positieve beoordelingen hebben gekregen of als hun prijs beter aansluit bij de verwachtingen van de huurder). → Ons advies: zorg ervoor dat je huurders de beste kwaliteit service biedt om meer positieve beoordelingen te krijgen.
 3. Je aanvaardingsratio: Als je onlangs huuraanvragen hebt geweigerd, kan de positie van je auto in de zoekresultaten zijn beïnvloed. → Lees onze tips om je aanvaardingsratio te verbeteren.
Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: