Inzicht in de voorwaarden voor huurders

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Hoe wordt het profiel van de huurder geverifieerd?

In sommige gevallen zal Getaround het profiel van de huurder verifiëren voordat hij de auto kan huren.

Als je een auto in de privilege of luxe categorie huurt, dan zal Getaround de huurder vragen om zijn rijbewijs, legitimatiebewijs en een selfie te sturen zodat zijn profiel kan worden geverifieerd. De profielen van huurders moeten ook geverifieerd worden voor Getaround Connect huren.

Voor alle andere huren hoeft de huurder zijn profiel niet te laten verifiëren door Getaround. Daarnaast moet je de informatie van de huurder ook voor huren die niet Getaround Connect zijn controleren. In sommige gevallen zal de eigenaar het profiel van de huurder controleren voordat ze de auto kunnen nemen.


Buitenlands rijbewijs

Voertuigen ingeschreven in België

Ga naar deze pagina


Rijbewijzen, uitgegeven in de Europese Economische Ruimte

Een huurder met een rijbewijs, uitgegeven in de Europese Economische Ruimte (EU + IJsland, Liechtenstein en Noorwegen), mag een auto besturen in de landen waar Getaround actief is. De wettelijke bepalingen die hierop van toepassing zijn, vindt u hieronder:

  • Voertuigen ingeschreven in België: ga naar deze pagina
  • Voertuigen ingeschreven in Frankrijk: ga naar deze pagina
  • Voertuigen ingeschreven in Duitsland: ga naar deze pagina
  • Voertuigen ingeschreven in Spanje: ga naar deze pagina


Categorieën

"Aan welke voorwaarden moet de bestuurder voor elke voertuigcategorie voldoen?

Auto's zijn verdeeld in drie categorieën (eco, comfort en privilege) afhankelijk van model en leeftijd.

Je kan de voorwaarden van je auto vinden door te klikken op Mijn auto's > geselecteerde auto > ""mijn voorwaarden"". Je moet controlen dat deze voorwaarden gerespecteerd zijn door de rijbewijs van elke huurder te verifieren. Je moet ook controleren dat de bankkaart die gebruikt is voor de betaling onder de naam van de huurder staat, en dat dezeflde naam wordt weergeven op de huurovereenkomst.

Deze controles worden uitgevoerd door Getaround voor Getaround Connect huren.

NB: Huurders die een auto in de privilege categorie willen huren moeten eerst geverifieerd worden door Getaround voordat ze een auto kunnen boeken. Voor huren die niet met Getaround Connect zijn moet je zelf de informatie controleren voordat je de sleutels geeft.

Voor auto's registreerd in Frankrijk

Eco: de huurder moet meer dan 2 jaar rijervaring hebben Comfort: de huurder moet meer dan 5 jaar rijervaring hebben Privilege: de huurder moet meer dan 7 jaar rijervaring hebben Luxe: de huurder moet meer dan 10 jaar rijervaring hebben

Voor auto's die geregistreerd zijn in een ander land dan Frankrijk

Eco: huurder moet ouder zijn dan 21 jaar en meer dan 2 jaar rijervaring hebben Comfort: huurder moet ouder zijn dan 25 jaar en meer dan 2 jaar rijervaring hebben Privilege: de huurder moet ouder zijn dan 28 jaar en meer dan 3 jaar rijervaring hebben

Elke auto wordt geverifieerd na de registratie op de website. Als je auto in de categorieën comfort of privilege wordt geplaatst, wordt je hiervan via e-mail op de hoogte gebracht.

Om de categorie van je auto te kennen, ga naar Mijn auto's > geselecteerde auto > mijn voorwaarden."

Was dit artikel nuttig?