Beheer van mijn privéverzekering

Artikel bijgewerkt op 31/01/2023

Verhuringen dienen gedekt te zijn door de verzekering en hulpverlening van Getaround. Ze zijn omnium verzekerd bij Allianz en genieten van een 24u/24-hulpverleningsscontract.

Kan ik mijn bestaand verzekeringscontract opschorten, wanneer ik mijn voertuig niet gebruik buiten de huurperiodes?

Neen, uw voertuig dient gedekt te zijn door een jaarlijkse autoverzekering, buiten de Getaround-verzekering (en minstens voor Burgerlijke Aansprakelijkheid). Bij politiecontrole dient de huurder altijd een kopie te tonen van uw verzekeringsbewijs. Verzekeringen van het type parking/garage zijn niet toegestaan.

Mag ik de Getaround-verzekering weigeren, wetende dat mijn eigen verzekering het uitlenen van de wagen toelaat?

Nee, je dient gebruik te maken van onze speciale verzekering als je wil verhuren via ons platform. Deze wordt automatisch geactiveerd zodra de huurder op de site betaalt.

Meerdere verzekeraars staan het uitlenen van je wagen toe aan familie of vrienden, maar bij ons weten dekt geen enkele een huurovereenkomst tussen particulieren. De huurovereenkomst is een commerciële overeenkomst die verschilt van het uitlenen. Indien je je voertuig verhuurt zonder tussenkomst van Getaround, en er doet zich een ongeval voor, dan heeft je verzekeraar alle gelegenheid om het commerciële karakter van je samenwerking vast te stellen en dekking te weigeren, wat catastrofale gevolgen kan hebben. Daarenboven krijg je een malus bij een ongeval. En in geval van diefstal ben je niet verzekerd, omdat je de huurder zelf de sleutels hebt gegeven.

Betaling via onze website biedt je een garantie. Buiten de site om gaan daarentegen brengt grote risico's met zich mee.

Mijn verzekeringscontract legt een kilometerbeperking op, kan ik zonder problemen verhuren?

Indien je gewone autoverzekering een beperking oplegt inzake aantal kilometers (lagere premie voor wagens die weinig rijden), let er dan op dat je die limiet niet overschrijdt door je wagen te verhuren. Neem hiervoor best contact op met je verzekeringsmakelaar om hem te melden dat u via Getaround wil verhuren. Hij kan dan uitsluitsel geven of dit al dan niet kan.

Was dit artikel nuttig?