Richtlijnen voor direct reserveren

Artikel bijgewerkt op 23/08/2022

Met direct reserveren bespaar je tijd! Het is niet meer nodig om huuraanvragen goed te keuren: de huurder selecteert jouw auto en gaat onmiddellijk over tot de reservering en betaling. Je krijgt een melding iedere keer dat een huurder jouw auto reserveert.

Eens de direct reserveren-optie is geactiveerd, verschijnt jouw auto met een bliksem symbool in de zoekopdracht.

Let op: alleen eigenaren met ten minste twee actieve auto’s op ons platform kunnen gebruik maken van de functie “Direct Reserveren”

Hoe werkt het?

  • Direct reserveren is nu beschikbaar voor auto’s met een uitstekende aanvaardingsratio en een lage annuleringsratio.

  • De huurder selecteert jouw auto in de zoekresultaten en gaat onmiddellijk over tot de betaling, zonder dat jij de aanvraag hoeft te accepteren. Daarvoor is het uiterst belangrijk dat je kalender altijd up-to-date is en je huurvoorwaarden duidelijk staan aangegeven. Zo verlies jij geen tijd en je huurder ook niet.

  • Je kunt de optie direct reserveren activeren wanneer je wilt in je Mijn auto’s. Het is ook mogelijk een gepersonaliseerd bericht te schrijven dat automatisch verstuurd wordt naar de huurder eens de huur is bevestigd. Opgelet, je kan de optie Direct Reserveren niet deactiveren als je Getaround Connect hebt.

NB : We volgen de annuleringsratio bij direct te reserveren auto’s van nabij op om een optimale huurervaring te kunnen garanderen. Indien je te vaak annuleert zullen we de direct reserveren-optie van je auto deactiveren.

Was dit artikel nuttig?