Informatie over een domiciliëring

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Een domiciliëring is een overeenkomst tussen je bank en Getaround die ons toelaat om je rekening te debiteren. Het wordt gebruikt voor de maanden waarin je huurinkomsten lager zijn dan de kosten van het Getaround Connect abonnement en eventuele bijbehorende kosten. Zolang je inkomsten hoger zijn dan de kosten van het Getaround Connect abonnement, brengen we de abonnementskosten gewoon in mindering op je reguliere betalingen.

Welke controle heb ik over een domiciliëring?

Wij informeren je systematisch per e-mail 3 kalenderdagen voor de domiciliëring. Je kan de machtiging voor de domiciliëring rechtstreeks bij je bank beheren, of in Mijn account > Betalingsinstellingen.

Je kan een betaling betwisten tot 8 weken nadat deze van je rekening is afgeschreven. Als je een betaling betwist, moet de Getaround Connect-box uit je auto worden verwijderd. Je Getaround Connect-abonnement wordt geannuleerd zodra we de box terugkrijgen.

Wat kan er van mijn rekening worden ingehouden?

Alle kosten met betrekking tot je Getaround Connect abonnement: zowel het bedrag van het abonnement zelf als eventuele bijbehorende kosten. Als je bijvoorbeeld de in je auto geïnstalleerde Getaround Connect-box niet terugstuurt, kan het zijn dat je voor het verlies ervan moet betalen. Details over deze kosten vind je in de Algemene gebruiksvoorwaarden.

Wanneer wordt mijn rekening gedebiteerd?

Meer dan 95% van de eigenaren verdient meer dan genoeg per maand om de abonnementskosten te dekken. In dat geval wordt het abonnement gewoon van hun inkomsten ingehouden. Het is echter mogelijk dat je maandelijkse inkomsten de kosten van je abonnement niet dekken. Aan het einde van zo'n maand ontvang je 3 dagen voordat het bedrag van je rekening wordt afgeschreven, een e-mailbericht.

Was dit artikel nuttig?