Een huur verlengen of wijzigen

Artikel bijgewerkt op 20/04/2022

Indien de huurder contact met je opneemt om de huur te verlengen of wijzigen, zeg hem/haar dan dat hij/zij dit moet doen via Getaround, zodat de verzekeringsdekking kan worden verlengd. Vervolgens dien je de aanvraag goed te keuren, anders zal de huur niet worden verlengd of gewijzigd.

Als je een Getaround Connect-auto verhuurt, dan zal de verlenging werken zoals een gewone boeking. De verlenging zal aanvaard worden zolang:

  • deze overeenkomt met de beschikbare dagen in je kalender
  • deze de prijs van de huur niet verlaagt. Als de huurder de huur wil aanpassen om de prijs te verlagen, dien je de aanvraag handmatig te accepteren

Als je de optie Direct Reserveren niet geactiveerd hebt, dan moet je de aanvraag zelf accepteren of weigeren.

Als je weigert of de huurder kan de huur niet verlengen, dan moet de huurder de auto op de oorspronkelijke dag en het afgesproken tijdstip terugbrengen. Opgelet: eenzelfde huur kan niet langer dan 30 dagen duren.

Indien de huur verlengd wordt, dan hoef je de huurovereenkomst niet nog eens af te drukken, de reeds ondertekende huurovereenkomst blijft geldig.

Indien de huurder geen toegang tot het internet heeft, of indien hij/zij nog in het bezit is van je auto buiten de afgesproken periode, neem dan onmiddellijk contact op met Getaround (ga naar Contactpagina).

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: