Getaround koopt Drivy voor $300 miljoen

GETAROUND WORDT WERELDWIJDE LEIDER IN CARSHARING MET OVERNAME VAN $300 MILJOEN VAN EUROPEES PLATFORM DRIVY

  • Combineert de krachten van beide bedrijven om een toonaangevend wereldwijd transport- en mobiliteitsbedrijf te vormen dat zich uitstrekt over Noord-Amerika en Europa
  • Breidt de aanwezigheid van Getaround uit naar 170 Europese steden
  • Versnelt de missie van Getaround om mensen overal te laten autodelen

SAN FRANCISCO — 24 april 2019 — Carsharing-pionier Getaround kondigde vandaag de overname van Drivy aan voor $300 miljoen, het grootste en snelst groeiende carsharing-platform in Europa. Voortbouwend op de visie van Getaround op een wereld waarin alle auto's worden gedeeld, omvat het gecombineerde bedrijf nu 300 steden in de VS en Europa en voegt het zes Europese landen toe aan zijn internationale aanwezigheid: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan vijf miljoen gebruikers voor beide bedrijven samen is Getaround nu de wereldleider op de markt van carsharing.

Drivy, met hoofdkwartier in Parijs, heeft al snel een netwerk van twee en een half miljoen gebruikers in heel Europa opgebouwd met een gevestigde reputatie op het gebied van uitvoering op de lokale markten en innovatie. Door het bundelen van de krachten van Getaround en Drivy ontstaat een ongeëvenaard aanbod voor mensen in Europa om direct uitstekende auto’s, die door mensen in de buurt worden gedeeld, te huren en te gebruiken. Bovendien vermindert de financiële last van autobezit en kunnen mensen geld verdienen door hun auto te adverteren en te delen wanneer ze hem niet gebruiken.

In de afgelopen jaren heeft Getaround een pioniersrol gespeeld op de markt voor sociale carsharing via Getaround Connect®, een gepatenteerde technologie waarmee gebruikers auto's kunnen vinden en openen via hun smartphone, waardoor carsharing toegankelijk is geworden voor meer mensen op elk moment van de dag. Getaround en Drivy delen deze visie op sociale carsharing, gezien Drivy ook een instant ontgrendelfunctie via smartphone introduceerde — een sociale technologie die het ongemak wegneemt voor huurders en eigenaars die voordien moesten samenkomen om hun autosleutels op te halen.

“We zijn verheugd dat we onze krachten kunnen bundelen met het Drivy-team en zo dichter bij onze visie komen om een wereld te creëren waarin alle auto's verbonden zijn en gedeeld worden,” aldus Getaround-oprichter en CEO Sam Zaid. “Als toonaangevende Europese carsharing-platform heeft Drivy een sterk bedrijf opgebouwd met producten, teams en waarden die nauw aansluiten bij die van Getaround, wat zorgt voor een natuurlijke integratie voor onze medewerkers en gebruikers. Consumenten over de hele wereld omarmen het gemak, de flexibiliteit en de vrijheid die sociale carsharing biedt. Getaround beantwoordt de groeiende vraag van de consument door een consistente, directe en veilige carsharing-ervaring te bieden in 140 Amerikaanse steden — en nu ook in de 170 Europese steden die Drivy heeft ontwikkeld.”

“Dankzij het opmerkelijke werk van ons team is Drivy het grootste carsharing-platform in Europa geworden,” voegt Drivy-oprichter en CEO Paulin Dementhon daaraan toe. “Carsharing zal het autobezit in grote steden vervangen, en zal aan de eisen van de consument voldoen voor onmiddellijke en flexibele vervoersmogelijkheden, terwijl steden ook leefbaarder worden door hen te bevrijden van stilstaande voertuigen, waardoor verkeersopstoppingen en vervuiling ook verminderen. Sociale technologie, een soepele gebruikerservaring en een verhoogde dichtheid van het wagenpark zijn de sleutels tot deze evolutie omdat kiezen voor een gedeelde auto gebruiksvriendelijker is dan het bezitten van een eigen auto. Getaround is een ideale partner voor ons omdat onze bedrijven op zoveel manieren op elkaar zijn afgestemd en elkaar tegelijkertijd aanvullen wat betreft de belangrijkste aspecten van ons bedrijf, zoals geografische spreiding of het verwerven van een wagenpark. Ik kijk ernaar uit om te zien wat we samen kunnen bereiken.”

Dementhon blijft in zijn rol als CEO van Europa, net als het bredere uitvoerende team van Drivy, om de Europese activiteiten te begeleiden en om toonaangevende, consumentgerichte producten en diensten te laten groeien en evolueren.

Over Getaround

Getaround geeft mensen de vrijheid om direct uitstekende auto's te huren en te besturen die door mensen in hun stad worden gedeeld. Auto's kunnen per uur of per dag gehuurd worden, inclusief verzekering en 24-uurs wegenhulp (of 24/7 pechverhelping). Door de Getaround-app te gebruiken, moeten mensen zich geen zorgen maken over de wachtrijen en het papierwerk aan de loketten voor traditionele huurauto's en de rompslomp dat gepaard gaat met de aankoop en onderhoud van een auto.

Dankzij de gepatenteerde sociale autotechnologie van Getaround Connect™ biedt Getaround een plezierige en veilige carsharing-ervaring zonder dat u de eigenaar van de auto hoeft te ontmoeten, een toegangskaart moet dragen of een autosleutel moet ophalen. Mensen delen alles, van een Prius tot een Tesla en hebben jaarlijks mogelijk duizenden extra aan inkomsten, wat de hoge kosten van autobezit compenseert en tegelijkertijd een positieve impact heeft op het milieu.

Uit een studie van de University of California Transportation Sustainability Research Center bleek dat voor elke gedeelde auto ongeveer 10 uit het wegverkeer verdwijnen. Op zijn beurt wordt voor elke 1.000 voertuigen die worden gedeeld, de uitstoot van kooldioxide met tot 25 miljoen kg verlaagd. Zo helpt het Getaround-netwerk om auto’s uit het verkeer te halen en vervuiling te bestrijden.

Getaround, gevestigd in San Francisco, heeft duizenden auto's beschikbaar in de voornaamste grootstedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Investeerders in Getaround zijn SoftBank, Menlo Ventures, Braemar Energy Ventures, Asset Plus, Triangle Peak Partners, SPARX Group, Toyota Motor Corporation, Cox Automotive Inc., en SAIC Capital.

Voor meer informatie, bezoek Getaround.com, download de iPhone of Android app, Like ons op Facebook, en volg ons op Instagram en Twitter.

Over Drivy

Drivy, opgericht in 2010 door Paulin Dementhon, is de Europees marktleider op het gebied van carsharing - met een gedeeld wagenpark van 50.000 auto's in zes landen en een netwerk van twee en een half miljoen gebruikers. Carsharing wordt in toenemende mate het meest efficiënte alternatief voor autobezit. Met de Drivy-app kunnen bestuurders een auto in de buurt vinden, deze met hun smartphone openen en dan wegrijden. Kosten omvatten een volledige verzekering met Allianz en 24-uurs wegenhulp (of zoals hierboven) dankzij ARC Europe. Met voertuigen aangeleverd door particuliere eigenaars en speciale wagenparken, stelt Drivy particulieren in staat om de kosten van autobezit te drukken en tegelijkertijd eigenaren van een wagenpark te helpen hun investering te maximaliseren. Drivy wil de steden frisse lucht geven door minder auto’s in het verkeer en meer bewegingsvrijheid aan te moedigen. Het Drivy-team telt 120 mensen verspreid over kantoren in Parijs, Berlijn, Barcelona en Londen.

Voor meer informatie, ga naar www.drivy.be, download de iPhone of Android app, Like ons op Facebook, en volg ons op Twitter en Instagram.