Vaarwel Drivy… Hallo Getaround!
De nieuwe must-have mobiliteitsapp voor stedelingen

Drivy is nu Getaround en lanceert een uurtarief voor korte verhuringen tijdens de week

Brussel, 1 oktober 2019 - Drivy, Europa’s grootste autodeelplatform, verandert haar naam naar Getaround in meer dan 70 Europese steden waar de service beschikbaar is waaronder Brussel, Parijs, Londen, Berlijn en Barcelona.

De vernieuwde app, beschikbaar vanaf vandaag voor iOS en Android en onder de naam Getaround, onthult een nieuwe functie om auto’s per uur te reserveren. Hierdoor evolueert het platform van een autodeelservice tussen particulieren naar een dienst die aangepast is aan de stedelijke mobiliteit om stedelingen de best mogelijke ervaring van autodelen te bieden.

Een nieuwe naam, look en product:

Dankzij deze functie betalen gebruikers minder voor kortere ritten en biedt Getaround de meest geschikte oplossing voor kort dagelijks autogebruik in de stad, zoals boodschappen doen, zakelijke afspraken of bezoekjes aan familie.

De app zal verder blijven inzetten op het aanbieden van dag- en weekprijzen voor langere verhuringen, waarmee ze een oplossing biedt aan de stedelingen die op weekend willen gaan.

Nieuw product : Verhuringen per uur

De nieuwe functie met verhuringen vanaf 1 uur is ook een groot voordeel voor de particuliere en professionele auto-eigenaars op Getaround: veel korte verhuringen betekenen meer inkomsten. Vooral op weekdagen kunnen de auto’s nu op een hogere bezettingsgraad rekenen, omdat de korte verhuringen een nieuw publiek zullen aantrekken.

Vandaag de dag werd de app al meer dan 2 miljoen keer in Europa gedownload en kan het rekenen op een 4,4 sterren-score.

Paulin Dementhon, CEO Getaround Europa, vertelt: “De Drivy-app was vooral gekend voor goedkope weekenduitjes en vakantieperiodes. Met de nieuwe Getaround-app zijn de verhuringen van meerdere dagen nog steeds goed voor de portemonnee. Maar Getaround biedt nu ook een snelle, gemakkelijke en betaalbare oplossing voor korte verhuringen van 1 uur: werkafspraken, shoppen of bezoekjes aan familie zijn zo geregeld.”

Nieuwe look:

De nieuwe Getaround-app bevat een nieuw design en logo. Voor bestaande app-gebruikers betekent dit alleen dat ze hun huidige app moeten updaten. Ze moeten dus geen nieuw account aanmaken of opnieuw inloggen: de app is automatisch gebruiksklaar.

De nieuwe app heeft dezelfde look als de Getaround US-app; het toont beschikbare auto’s met de Getaround Connect technologie in de buurt die je meteen kan reserveren. Door de innovatieve technologie kunnen huurders een auto zoeken en meteen boeken via de smartphone. Dat betekent dat het volledige proces van een auto vinden, reserveren, betalen, openen en starten in 5 minuten tijd kunnen worden voltooid, en dit volledig op de smartphone - geen lidgeld, kaarten, sleutels of PIN-codes nodig.

Auto’s te huur per uur of dag

Door tarieven per uur aan te bieden dekt de app nu ook de kortere verhuringen voor elke gelegenheid aan een klein prijsje. Bijvoorbeeld, van de stad naar het platteland en terug wordt nu veel goedkoper en handiger met Getaround, in plaats van de taxi te nemen of ander vervoer te gebruiken.

De vernieuwde app brengt Getaround dichter bij haar visie om de meest geoptimaliseerde autodeeldienst ter wereld te zijn - flexibel, gemakkelijk en betaalbaar genoeg om het autobezit te vervangen, en om steden te helpen vervuiling en congestie veroorzaakt door stilstaande auto’s te bestrijden.

In tegenstelling tot veel andere huidige autodeel-apps, heb je bij Getaround geen inschrijvings- noch abonnementskosten. Lid worden is en blijft gratis.

De Getaround-app is nu beschikbaar in meer dan 300 steden in Europa en de VS.

Over Getaround

Getaround is 's werelds grootste autodeelplatform, met een wagenpark van gedeelde auto's in meer dan 300 steden in 8 landen.

Getaround biedt mensen de mogelijkheid om self-service auto's te huren die gedeeld worden door mensen in hun stad, en onmiddellijk te vertrekken. Verhuringen zijn mogelijk per uur of per dag, inclusief een omniumverzekering van onze partner Allianz et 24/7 hulpverlening. Getarounds netwerk van deelauto's bestaat uit voertuigen van particuliere eigenaars die de kosten van de auto willen dekken, en vloten van professionele eigenaars en ondernemers die willen investeren in de mobiliteit.

Getaround wil een wereld creëren waarin alle auto's gedeeld worden, en het doel van het bedrijf is de mobiliteit te verbeteren, luchtvervuiling aan te pakken en overlast te verminderen, door 24/7 eenvoudige toegang te bieden tot deelauto's, waar en wanneer de stadsbewoners dat willen. Om deze missie te volbrengen heeft Getaround meer dan 400 mensen in dienst in San Francisco, New York, Parijs, Londen, Barcelona, Berlijn en Oslo.