Drivy viert zijn derde verjaardag in België
100 auto's in self-service in Brussel
  • Het autodeelplatform Drivy viert zijn derde verjaardag in België met meer dan 60.000 gebruikers en 1700 gedeelde wagens

  • In maart 2018 lanceerde Drivy “Drivy Open” in Brussel, de technologie die het mogelijk maakt de auto te reserveren, lokaliseren en openen via de app, en overschrijdt de kaap van 100 auto’s in self-service in Brussel (vijf keer zo groot vs vorig jaar)

  • Drivy Open werd in maart 2019 gelanceerd in Antwerpen, Gent en Luik, en 2 nieuwe Vlaamse steden komen er deze maand bij.

  • 50% van de boekingen gebeuren in self-service, in vergelijking met vorig jaar toen het nog 30% was (60% in Brussel)

  • Drivy, dat in april 2019 werd overgenomen door Getaround, heeft nu in Europa meer dan 2,5 miljoen gebruikers en 55.000 auto’s, waarvan 5000 in self-service. Samen met Getaround is Drivy nu het grootste autodeelplatform ter wereld.

Brussel, 10 juli 2019 - Drivy (by Getaround), het grootste autodeelplatform ter wereld, viert zijn derde verjaardag in België met een steeds sterk groeiende gemeenschap aan autodelers: in België bereikt het platform meer dan 60.000 gebruikers - dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen de teller nog op 30.000 stond. Daarenboven groeide de Open-vloot in Brussel aanzienlijk - van 20 naar 100 wagens - en verwelkomde het platform eveneens drie nieuwe Open-steden.

Drivy overschrijdt de kaap van 100 auto’s in self-service in Brussel

Vorig jaar lanceerde Drivy in maart 2018 Drivy Open, een technologie die het mogelijk maakt om een auto in self-service te reserveren dankzij de opening van de deuren via de smartphone. Geen sleutels nodig. Vandaag telt het platform 500 deelauto’s in Brussel, waarvan 100 auto’s uitgerust zijn met Drivy Open. Steeds meer Drivy-gebruikers kiezen sneller voor Drivy Open-auto omdat het systeem zo toegankelijk en gemakkelijk is: meer dan 60% van de reserveringen in Brussel gebeurt via Drivy Open.

Om te beantwoorden aan de toenemende vraag naar auto’s in self-service en aan de grote groei van autodelen in heel België opende het autodeelplatform in maart 2019 drie nieuwe Open-steden: Antwerpen, Gent en Luik. Vandaag zijn er in elk van deze steden een twintigtal Open-auto’s. Zo eindigt het totaal aan Drivy Open-wagen in België op 150.

De Drivy-community verdubbelde in één jaar tijd

Drivy werd drie jaar geleden in België gelanceerd en kent ook dit jaar weer een aanzienlijke groei aan autodelers. Het platform stelt een groei van 30.000 gebruikers vast ten opzichte van vorig jaar. Dit maakt dat de teller nu op 60.000 gebruikers staat. Het aantal ritten zijn verdubbeld in één jaar. Opvallend is dat naast Brussel ook andere steden zoals Antwerpen, de tweede meest dynamische stad, maar ook Luik en Gent steeds sneller groeien. Tot slot kiezen Drivy-gebruikers in de grotere Belgische steden steeds vaker voor kortere ritten, voornamelijk voor een dag of een weekend.

Drivy’s perspectieven voor 2019/2020

Eind april 2019 kondigde Drivy de overname van Getaround aan, carsharing-pionier in Amerika, aan. Door hun krachten te bundelen telt het nieuwe autodeelbedrijf, dat vanaf september de naam Getaround zal houden, 300 steden in de VS en Europa. Met meer dan vijf miljoen gebruikers voor beide bedrijven samen is Getaround wereldleider op de markt van carsharing.

Hierdoor kan Drivy zijn ontwikkeling in Brussel, en de andere onlangs geopende Open-steden versnellen, alsook Open in twee nieuwe Vlaamse steden lanceren: Leuven en Mechelen. De doelstelling van het platform is om de open vloot tegen het einde van het jaar te verdrievoudigen. Op deze manier wil Drivy bijdragen aan een toekomst waarin auto's alleen nog maar gedeeld worden.

Over Getaround - Getaround geeft mensen de vrijheid om direct uitstekende auto's te huren en te besturen die door mensen in hun stad worden gedeeld. Auto's kunnen per uur of per dag gehuurd worden, inclusief verzekering en 24-uurs wegenhulp (of 24/7 pechverhelping). Door de Getaround-app te gebruiken, moeten mensen zich geen zorgen maken over de wachtrijen en het papierwerk aan de loketten voor traditionele huurauto's en de rompslomp dat gepaard gaat met de aankoop en onderhoud van een auto.

Dankzij de gepatenteerde sociale autotechnologie van Getaround Connect™ biedt Getaround een plezierige en veilige carsharing-ervaring zonder dat u de eigenaar van de auto hoeft te ontmoeten, een toegangskaart moet dragen of een autosleutel moet ophalen. Mensen delen alles, van een Prius tot een Tesla en hebben jaarlijks mogelijk duizenden extra aan inkomsten, wat de hoge kosten van autobezit compenseert en tegelijkertijd een positieve impact heeft op het milieu.

Getaround, gevestigd in San Francisco, heeft duizenden auto's beschikbaar in de voornaamste grootstedelijke gebieden in de Verenigde Staten. Investeerders in Getaround zijn SoftBank, Menlo Ventures, Braemar Energy Ventures, Asset Plus, Triangle Peak Partners, SPARX Group, Toyota Motor Corporation, Cox Automotive Inc., en SAIC Capital.

Over Drivy - Drivy, opgericht in 2010 door Paulin Dementhon, is de Europees marktleider op het gebied van carsharing - met een gedeeld wagenpark van 50.000 auto's in zes landen en een netwerk van twee en een half miljoen gebruikers.

Carsharing wordt in toenemende mate het meest efficiënte alternatief voor autobezit. Met de Drivy-app kunnen bestuurders een auto in de buurt vinden, deze met hun smartphone openen en dan wegrijden. Kosten omvatten een volledige verzekering met Allianz en 24-uurs wegenhulp (of zoals hierboven) dankzij ARC Europe. Met voertuigen aangeleverd door particuliere eigenaars en speciale wagenparken, stelt Drivy particulieren in staat om de kosten van autobezit te drukken en tegelijkertijd eigenaren van een wagenpark te helpen hun investering te maximaliseren.

Drivy wil de steden frisse lucht geven door minder auto’s in het verkeer en meer bewegingsvrijheid aan te moedigen.

Het Drivy-team telt 140 mensen verspreid over kantoren in Parijs, Berlijn, Barcelona en Londen.

Voor meer informatie, ga naar Drivy.be, download de iPhone of Android app, Like ons op Facebook, en volg ons op Twitter en Instagram.