Drivy en Billy Bike gaan samen voor een betere mobiliteit in Brussel
Rijd minder, fiets meer

Brussel, 24 juli 2019 - Drivy, het grootste autodeelplatform ter wereld, en Billybike, het Brusselse platform voor elektrische deelfietsen slaan de handen in elkaar deze zomer om stedelingen aan te moedigen de auto te delen en de fiets in de stad te gebruiken. Gedurende de hele zomer krijgen Brusselaars die hun auto delen op Drivy 200 minuten krediet op Billy Bike. Het doel is om enerzijds stedelingen aan te zetten voor duurzame multi-mobiliteit te kiezen en anderzijds bij te dragen aan het herstel van de openbare ruimte voor voetgangers en fietsers in de stad.

Duurzame multi-mobiliteit

Met deze partnership willen Drivy en Billy Bike stedelingen stimuleren om zich in de stad te verplaatsen op een meer duurzame manier. Multi-mobiliteit is hier dan ook het codewoord. De auto blijft gemakkelijk voor verdere verplaatsingen buiten de stad: om op weekend te gaan, bomma te gaan bezoeken of te verhuizen. In de stad daarentegen is het slimmer, duurzamer en gemakkelijker om zich te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer voort te bewegen.

De elektrische fietsen van de Belgische start-up Billy Bike bieden een leuke, sportieve en ecologische alternatief in de stad. Vandaag zijn er XX deelfietsen te vinden in X gemeentes in Brussel.

Het autodeelplatform Drivy biedt auto-eigenaars de mogelijkheid de eigen auto te delen wanneer die niet gebruikt wordt. De auto-eigenaar helpt niet alleen autoloze stedelingen de stad uit, maar verdient er ook nog eens een centje aan bij.

De stadsruimte herontdekt

Minder auto’s in de stad, meer vrije ruimte, minder luchtvervuiling. Het grootste doel van Drivy en Billy Bike is om steden weer meer leefbaar te maken. Hoe minder auto’s in de stad, hoe meer vrije ruimte erbij komt. Een studie toont aan dat 1 gedeelde auto tot wel 10 auto’s kan vervangen. Hierdoor komen er dus heel wat parkeerplaatsen vrij. Deze vrijgekomen ruimte kan men dan indelen en opvullen voor de stedelingen, denk maar aan speel- of stadstuintjes. Op deze manier wordt Brussel een stad voor mensen en niet voor auto’s. Zo hebben voetgangers en fietsers weer vrij spel in de stad.

Gedurende de volledige zomerperiode krijgt iedere stedeling die zijn auto deelt op Drivy, 200 gratis minuten om met Billy Bike de stad te doorkruisen. Zodra de auto-eigenaar zijn eerste verhuring afrondt op Drivy, wordt zijn account met 200 minuten gecrediteerd op de Billy-app. Zo kunnen alle Brusselaars het principe van multi-mobiliteit ontdekken samen met Drivy en Billy Bike.

Over Drivy - Drivy, opgericht in 2010 door Paulin Dementhon, is Europa's grootste autodeelplatform met een gemeenschap van 2,5 miljoen gebruikers en 55.000 auto's te huur in 6 verschillende landen. De Drivy-app biedt stadsbewoners zonder auto de mogelijkheid er eentje dicht bij huis te huren en te openen met de smartphone, om voor een paar uur of dagen uit de stad te vertrekken. De competitieve prijzen zijn inclusief een omniumverzekering van onze partner Allianz en 24/7 hulpverlening. De auto's op het platform zijn zowel van particulieren als van wagenparkbeheerders.

Autodelen wordt steeds meer een beter alternatief dan een auto bezitten. Drivy's missie bestaat erin om gezonde lucht naar de steden te brengen door mensen aan te moedigen om hun auto te delen of een gedeelde auto te huren. Minder stilstaande auto's in de steden, meer vrijheid om je te verplaatsen.

In april 2019 werd Drivy een deel van Getaround, het grootste autodeelplatform in de VS, en zo ging autodelen internationaal.

In België telt Drivy meer dan 60.000 gebruikers en 1700 gedeelde auto's.