Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten
Drivy sluit zich aan bij Getaround
Een nieuw tijdperk voor autodelen

24 APRIL 2019


Parijs, acht jaar geleden. Drivy lanceert als een van de eersten ter wereld een peer-to-peer autodeelplatform.

Al vanaf het begin lag onze prioriteit op gebruiksgemak; zowel voor klanten als voor auto-eigenaars. We kwamen er al snel achter dat als overstappen naar Drivy interessanter werd dan een auto bezitten, we een grote en vooral positieve impact zouden kunnen hebben op steden: minder auto’s in de straat, minder vervuiling en meer vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

We bleven onvermoeibaar werken om onze gebruikers week na week een snellere, eenvoudigere en gewoonweg betere service te bieden. Onze verzekeringsdekking werd voortdurend aangepast aan jullie behoeften. We maakten alles beschikbaar op de mobiele app, van Direct Reserveren tot profielverificaties. We hebben enorm geïnvesteerd in onze belangrijkste innovatie, Drivy Open, waarmee de app de autosleutel werd.

Onze inspanningen wierpen zijn vruchten af. Klanten die een auto nodig hebben voor minimaal een halve dag, kunnen binnen de 10 minuten een auto reserveren en vertrekken.

San Francisco, acht jaar geleden. Een bedrijf genaamd Getaround maakte zich op om een eigen peer-to-peer autodeelplatform te lanceren.

Getaround had precies dezelfde prioriteit als wij: gebruiksgemak. Onder leiding van CEO Sam Zaid deden zij zelden concessies om gebruikers een naadloze ervaring te kunnen bieden. Getaround startte met duizenden auto’s in San Francisco, alvorens uit te breiden naar andere Amerikaanse steden. Ze besloten al vroeg om alleen met auto’s in selfservice te werken, om een volledig sleutelloze ervaring te bezorgen.

Onze gedeelde ambities

Vorig jaar werd het duidelijk dat we dezelfde doelstellingen hadden, ook al zaten we op twee verschillende continenten. Sam en ik hadden steeds meer contact. Onze aanpak en onze ambities kwamen verbazend genoeg enorm overeen.

Samen zijn we zijn ervan overtuigd dat dit nog maar het begin is van autodelen. Er is nog een lange weg te gaan.

We willen het mogelijk maken om te vertrekken in 10 seconden in plaats van in 10 minuten. We willen auto’s in honderden steden over de hele wereld. We willen elektrische auto’s voor vrijwel alle korteafstandsritten. We willen het toevoegen van een nieuwe auto door eigenaars vergemakkelijken. En we willen artificiële intelligentie gebruiken om de veiligheid en het vertrouwen radicaal te verbeteren.

En om dit waar te kunnen maken, hebben we een groter team nodig en meer vermogen om te investeren.

Vandaag kunnen we dus vol trots meedelen dat Drivy zijn krachten bundelt met Getaround. Samen luiden we een nieuw tijdperk van autodelen in, en dit eerder dan ooit gedacht.

Wat gebeurt er nu?

Voor nu blijven we voortbestaan als Drivy. Onze app, activiteiten en gebruiksvoorwaarden blijven ongewijzigd. Over een aantal maanden zullen we onze naam in Getaround veranderen.

We zullen vervolgens overschakelen op één globale app, waarmee je auto’s in de Verenigde Staten, in Europa en misschien zelfs op andere continenten kan reserveren. Er staat veel moois te wachten!

Ons doel is onze service te laten evolueren tot de meest logische keuze als je een auto nodig hebt. We blijven dus investeren in bekendheid in Europa. Voor onze huurders betekent meer keuze dichter bij huis. Voor onze partners betekent dit een grotere vraag naar je auto, die zich uiteindelijk zal terugbetalen.

Onze reis gaat verder…

Ik wil jullie, onze klanten en partners, daarom graag bedanken voor jullie vertrouwen. Bedankt voor alle ritten die we samen hebben gedeeld.

We blijven ons inzetten om onze service iedere dag te verbeteren, zodat autodelen zo gemakkelijk mogelijk wordt. Op die manier maken we steden leefbaarder, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Het is voor Drivy een weg naar een nieuw tijdperk voor autodelen.

Het wordt misschien een lange weg, maar de bestemming is dat zeker waard.

Paulin Dementhon

CEO en oprichter Drivy