Drivy en ARC Europe kondigen een partnerschap aan

Brussel, 14 februari 2018 - Drivy, Europa’s grootste autoverhuurplatform, en ARC Europe, de Europese marktleider in pechbijstand, kondigen een nieuw wereldwijd partnerschap aan: voortaan zal ARC Europe instaan voor de hulpverlening van Drivy. Terwijl Drivy in zijn internationale groei een tandje hoger schakelt, verzekert deze samenwerking zijn gebruikers een aangepaste en homogene wegenhulp in de 6 landen waar de startup voet aan wal heeft (Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk).

In België, de 5e markt waar de startup in juni 2016 werd gelanceerd, zal ARC Europe’s dochteronderneming Touring de wegenhulp organiseren.

“We zijn zeer blij dat we de groep ARC Europe, met zijn unieke expertise op het vlak van mobiliteit en zijn 30 jaar ervaring in Frankrijk, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Oostenrijk, voortaan kunnen rekenen tot onze strategische partners”, aldus Paulin Dementhon, CEO en oprichter van Drivy. “Aangezien Drivy gestaag blijft groeien, zochten we voor onze hulpverlening een partner met een duidelijk begrip van de specifieke kenmerken van onze dienstverlening en het vermogen om ons te ondersteunen op de huidige en toekomstige markten. Dankzij de expertise van ARC Europe zullen we de kwaliteit en de betrouwbaarheid van onze dienstverlening op wereldwijde schaal kunnen verstevigen.”

Voor ARC Europe betekent dit partnerschap een nieuwe stap in de langetermijnvisie van de groep, namelijk de onbetwiste leider worden op het gebied van nieuwe B2B-mobiliteitsdiensten, die binnen het bedrijf worden uitgevoerd door Touring.

“De mobiliteitssector heeft de afgelopen jaren ingrijpende veranderingen ondergaan en Drivy speelt daar een belangrijke rol in”, aldus Stefano Sarti, CEO van Arc Europe Group. "Het autoverhuurplatform verlegt geleidelijk aan de klemtoon van het bezit van een auto naar het gebruik ervan, wat een directe impact heeft op de hulpdiensten. Als marktleider in pechbijstand is het onze plicht om deze evolutie te ondersteunen en allesomvattende, op maat gemaakte en betrouwbare diensten aan te bieden, aangepast aan de specifieke behoeften van innoverende spelers als Drivy.”

Perscontact

Drivy: Morena Krcmar - [email protected] - + 32 491 94 13 25

Touring: Danny Smagghe - [email protected] - +32 2 233 24 78.

ARC Europe Group - [email protected] - + 32 477 44 57 17

Over Drivy

Drivy is het grootste autoverhuurplatform in Europa met in het totaal meer dan 50.000 voertuigen te huur in zes landen, een gemeenschap van 1,5 miljoen gebruikers en meer dan 3 miljoen huurdagen gerealiseerd. Via het platform kan je dicht bij huis een auto huren voor een weekend, een vakantie, een professionele afspraak of een verhuis. Drivy biedt een volledig mobiele ervaring, van de reservering van de auto tot het open ervan dankzij Drivy Open, een technologie waarmee je de deuren van een voertuig kunt openen met een smartphone, zodat huren en verhuren volledig automatisch kan verlopen. De dienst omvat een volledige verzekering en bijstand speciaal ontworpen door de mondiale partners van Drivy, Allianz en ARC Europe. die alle verhuringen dekt, in samenwerking met Allianz. De autoverhuurdienst Drivy werd opgericht in 2010 in Frankrijk door Paulin Dementhon en is vandaag het grootste autoverhuurplatform in Europa.

Over ARC Europe Group

ARC Europe Group is de huidige Europese leider in B2B-wegenhulp met een marktaandeel van 41%. Ondersteund door zijn aandeelhouders ADAC (Duitsland), AA (VK), ANWB (Nederland), OEAMTC (Oostenrijk), ACI (Italië), RACE (Spanje), TCB (België) en TCS (Zwitserland), begeleidt ARC Europe Group in de hele wereld prestigieuze toeleveringsbedrijven, en nu ook Drivy.

Over Touring

De bijstandscentrale Touring bestaat permanent uit 40 werknemers. Gedurende de zomerperiode wordt dit aantal verdubbeld. De medische dienst van Touring is 24/7 bereikbaar en bestaat uit specialisten en artsen. Als lid van ARC Europe kan Touring een beroep doen op een groot netwerk van serviceproviders over de hele wereld. Via dit internationale netwerk beschikt Touring over 12.000 hulpwagens, meer dan 70 helikopters en 8 ambulancevliegtuigen.