Drivy implementeert technologie voor voertuigopening per smartphone

Brussel, 22 Maart 2018 - Na de lancering van de dienst op de Belgische markt in juni 2016, zet Drivy, het toonaangevende autodeelplatform in Europa, zijn ontwikkeling voort door de officiële lancering van zijn Drivy Open-technologie, die self-service reservatie van auto's mogelijk maakt.

"We beschikken in Brussel al over tientallen auto's die uitgerust zijn met onze Drivy Open-technologie. Vandaag is meer dan 30% van onze boekingen in Brussel self-service, dankzij Drivy Open. Met ons aanbod voor een 100% mobiele selfservice autodeel-ervaring, zetten we onze missie voort: stedelingen de meest praktische oplossing bieden om tot een auto toegang te krijgen wanneer ze die nodig hebben, zonder dat ze een individueel voertuig in de stad hoeven te bezitten.” legt Quentin Lestavel, Country Manager Frankrijk en België, uit.

Drivy Open, nieuwe generatie autodelen

Vandaag, met 1,5 miljoen gebruikers en 50.000 auto's beschikbaar in 6 landen, heeft Drivy, door de Europese leider te worden, het concept van autodelen echt gedemocratiseerd. De dienst laat eigenaars, zowel particulieren als professionelen, toe om hun voertuig(en) met een gemeenschap van stedelijke autorijders die een voertuig aan een betaalbare prijs gemakkelijk willen vinden te delen. Deze democratisering van het autodelen in de stad versnelt dankzij de introductie van Drivy Open, een technologie die gebruikers in staat stelt om autodeuren aan de hand van een mobiele applicatie te ontgrendelen. Dit is een grote primeur voor een autodeelplatform.

Door een echte selfservice autodelen die gemakkelijk toegankelijk is aan te bieden, bevrijdt het platform gebruikers van de laatste gebruikelijke beperkingen van het autoverhuur.

Eigenaars, aan hun kant, kunnen hun verhuur op afstand beheren, zonder zich te hoeven verplaatsen om de sleutels te geven. Drivy Open stelt hen in staat om vaker te verhuren en meer inkomsten te genereren. Gemiddeld verhogen eigenaren die ervoor hebben gekozen om hun voertuigen met Drivy Open uit te rusten hun aantal verhuren met 50%. Hierbij loopt de opvullingspercentage voor sommige voertuigen op tot 70%.

Een 100% beveiligde dienst

Drivy Open-technologie is volledig beveiligd. Een antistartsysteem beschermt het voertuig tegen diefstal, de deuren kunnen alleen in de gereserveerde tijd geopend worden en in geval van probleem, kan Drivy de auto geolocaliseren. Daarbovenop worden huurdersprofielen altijd vooraf door het platform gecontroleerd.