Auto5 en Midas waken voortaan over de goede werking van de deelauto's bij Drivy

Brussel, 12 september 2018 - Drivy, het grootste Europese autodeelplatform, lanceert samen met Auto5 en Midas een gezamenlijk aanbod voor de optimale werking van de deelauto's en het vertrouwen van de gebruikers te versterken.

Een gezamenlijk doel: Het garanderen van de goede werking van de voertuigen voor de Drivy-gemeenschap.

Eigenaars die ingeschreven zijn op het platform van Drivy kunnen dankzij deze samenwerking hun auto('s) gratis volledig laten nakijken en genieten exclusieve kortingen bij Auto5 en Midas.

Als specialisten in onderhoud staan Midas en Auto5 garant voor de goede staat van de deelauto, na een volledige check-up met meer dan 50 controlepunten die vooraf door de drie partners werden vastgelegd.

Daarnaast zullen Midas en Auto5 hun klanten aansporen om hun auto te delen op het Drivy-platform en zo de onderhoudskosten deels terug te verdienen.

De gebruikers kunnen dankzij de samenwerking rekenen op een bijkomende kwaliteitsgarantie, naast de door Drivy uitgevoerde kwaliteitscontroles, van de opvolging van het gebruik tot het online plaatsen van elk nieuw voertuig op het platform (opvragen van de datum van de laatste technische controle, foto's van de binnen- en buitenkant van de auto's enz.).

Snel en praktisch

Om van deze samenwerking gebruik te kunnen maken, dient de eigenaar van de auto alleen een afspraak te maken bij een van de partners. Als na de gratis controle blijkt dat een onderhoud of herstelling aangewezen is, geniet de klant bovendien van een korting.

Een win-winsituatie voor alle partners

Het initiatief kadert binnen een gezamenlijk engagement van de drie bedrijven ten gunste van autodelen. Midas en Auto5 kunnen voortaan hun klanten de mogelijkheid bieden om een vervangwagen te reserveren via het autodeelplatform, wanneer hun eigen wagen tijdelijk niet beschikbaar is wegens onderhouds- of herstellingswerken. In dat geval genieten de klanten € 20 korting op hun eerste reservatie.

De samenwerking draagt dan ook beetje bij beetje bij tot de afname van het aantal voertuigen in de stad en minder luchtvervuiling.

“De volledige controle door een betrouwbare partner als Midas of Auto5, schenkt de huurders een bijkomende garantie over de veiligheid van de wagen, bovenop de beoordelingen van de Drivy-gemeenschap”, aldus Quentin Lestavel, directeur van Drivy België en Frankrijk.

“Deze samenwerking ligt volledig in lijn met onze missie: op een duurzame manier zorg dragen voor elke bestuurder. We vullen ons bestaande vervangwagenpark aan en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op door innovatieve mobiliteitsoplossingen te bieden”, vertelt Cédric Harivel, algemeen directeur van Midas België.

“Bij Auto5 gaan we voor ‘slimme keuzes’. Een auto-onderhoud bij Auto5 is zo'n slimme keuze: een kwaliteitsdienst die besparingen oplevert. Een auto te huur aanbieden op drivy.be is nog zo'n slimme keuze die een bijdrage oplevert in de kosten. Vanuit die gedeelde visie steunen we Drivy en moedigen we onze klanten aan om lid te worden van het platform”, stelt Olivier Renard, marketingdirecteur van Auto5.

Perscontacten:

Drivy: Morena Krcmar - [email protected] - Tel : + 32 491 94 13 25 Auto5: Olivier Renard : [email protected] - Tel +32 2 525 85 14 Midas: Wendy Van Dam : [email protected] – Tel : +32 3 286 83 61

Over Drivy: Als grootste autodeelplatform in Europa willen wij de mobiliteit en de luchtkwaliteit in de grote steden verbeteren door 24/7 toegang te bieden tot deelauto's in jouw buurt. Met Drivy kun je gemakkelijk een auto reserveren, hem openen met je telefoon en vertrekken.

Over Midas: Midas is wereldleider op het gebied van auto-onderhoud en -services. Het bedrijf zorgt voor 100% dekking betreffende het onderhoud van meerdere merken, levert services die een voortrekkersrol spelen op het gebied van innovatie, verrijkt haar diensten non-stop en stelt zo 40 jaar knowhow ten dienste van veiligheid en rijcomfort voor meer dan 10 miljoen klanten. Midas is een merk dat zich inzet als alternatief voor de netwerken van fabrikanten, met garantie op deskundigheid en betrouwbaarheid. Eind juni 2018 omvatte het netwerk meer dan 700 centra in 11 landen, waarvan 37 centra in België. Het Midasnetwerk ontwikkelt zich voornamelijk op het gebied van franchising. Midas is een merk van Mobivia. www.midas.be

Over Auto5: Auto5 is een keten die sinds 2002 tot de Mobivia Groupe behoort. Een Auto5 autocenter koppelt steeds een shop met vrije bediening aan een atelier voor multi-merkenonderhoud en herstellingen plus een bandenservice. Het aanbod, de service en de ideale ligging op commerciële sites of langs de grote winkelcentra maken van Auto5 de ultieme one-stop-autoshop. Auto5 bundelt alles wat de automobilist nodig heeft op één plaats, met een grote parking, ruime openingsuren en een werkplaats waar je 6 op 7 terecht kan met of zonder afspraak. De prijs-kwaliteitverhouding van Auto5 is onovertroffen. Auto5 telt vandaag 54 autocenters verspreid over gans België. Meer informatie over Auto5 vindt u op: www.auto5.be

Mobivia Group is een internationaal netwerk van ondernemingen verenigd door een spirit van collaborative governance. Het is de ambitie van de groep om er voor te zorgen dat mensen wereldwijd permanent mobiel zijn. Gefundeerd op 50 jaar automotive ervaring en research is Mobivia Groupe nu uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van de nieuwe mobiliteit. Meer informatie over Mobivia Groupe vindt u op: www.mobiviagroupe.com