Informatie voor eigenaars over het coronavirus (COVID-19)

Artikel voor het laatst aangepast op: 17/03/2020 13:30 uur

In deze onzekere tijden houden wij de berichtgeving van de autoriteiten goed in de gaten en passen wij onze diensten aan in lijn met de aanbevelingen.

Aankomende verhuringen

Wegens gezondheids- en veiligheidsrisico’s kunnen huurders hun verhuringen nu kosteloos annuleren.

Rekening houdend met de aanbevelingen van de autoriteiten, verzoeken we iedereen enkel te reizen indien dit noodzakelijk is. Wordt je auto toch gebruikt voor verhuringen, volg dan deze tips om jezelf te beschermen.

Lopende verhuringen

Beperking toegestane landen

Huurders zijn verplicht in het land te blijven waar de auto is geboekt. Als een auto in België gehuurd wordt, dan kan de huurder niet naar het buitenland gaan (Nederland, Frankrijk, Duitsland …)

Terugbrengen van de auto

Zoals altijd zullen de huurders je de auto op dezelfde plek terug moeten brengen als waar ze hem hebben opgehaald. Je kan om repatriëringskosten vragen als de auto ergens anders teruggebracht wordt.

Wat moet ik doen als ik niet aanwezig kan zijn en ik zonder Getaround Connect heb verhuurd?

Neem contact op met de huurder om er zeker van te zijn dat hij/zij de sleutels veilig terug kan brengen, eventueel in de brievenbus of bij de buurman. Herinner ze eraan dat ze foto’s maken aan het einde van de huur: 8 foto’s van de buitenkant van het voertuig, een foto van het brandstofpeil, de kilometerstand en de zetels.

Verlenging

Indien een huurder de auto niet kan terugbrengen wegens reisbeperkingen, dan moet hij/zij de huur verlengen.

Wat moet ik doen als ik de huur niet verlengd kan worden? Bijvoorbeeld langer dan 30 dagen

Verhuringen met Getaround Connect Vraag de huurder om het eindcontract te tekenen en de auto opnieuw te reserveren. Zorg er wel voor dat je de aanvraag accepteert indien je nog geen Direct Reserveren hebt, en wees open in de communicatie met de huurder.

Verhuringen zonder Getaround Connect Vraag de huurder om de huur te verlengen en zorg ervoor dat je de verlenging accepteert. Neem contact op met onze klantenservice indien dit niet lukt.

Installatie en de-installatie van Getaround Connect

Alle aanvragen voor Getaround Connect zijn momenteel onderbroken, en dit ten minste tot mei. Dit houdt de installatie, de-installatie en eventueel onderhoud in. We plannen weer nieuwe afspraken in zodra de situatie ons dit toelaat.

Schadegevallen

Het blijft mogelijk om schadegevallen te melden. Houd er echter wel rekening mee dat garages gesloten kunnen zijn. Schadegevallen die reparatie benodigen, kunnen niet behandeld worden voor het einde van deze crisis. Ons claimsteam kan je helpen een alternatieve oplossing te vinden om snel vergoed te worden.

Onze diensten

Ons team staat voor je klaar in deze moeilijke tijden. Indien je contact met ons wil opnemen, willen we je om geduld en begrip vragen, aangezien het mogelijk is dat onze klantenservice minder snel kan antwoorden.

Plaatsen van auto’s in quarantaine

Indien we op de hoogte worden gesteld dat je auto in contact is geweest met het virus, dan deactiveren we het zoekertje. Je zal de auto dan grondig moeten desinfecteren of de auto 4 dagen (96 uur) in quarantaine plaatsen alvorens deze weer te activeren op ons platform.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Wereldgezondheidsorganisatie

Informatie federale overheidsdienst volksgezondheid

Reisadviezen Buitenlandse Zaken België

Was dit artikel nuttig?


Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: