Informatie voor eigenaars over het coronavirus (COVID-19)

Artikel voor het laatst aangepast op: 10/02/2021

In deze onzekere tijden houden wij de berichtgeving van de autoriteiten goed in de gaten en passen wij onze diensten aan in lijn met de aanbevelingen.

Reinigingsrichtlijnen:

Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan, vragen we je de volgende richtlijnen te volgen om jezelf en je huurder te beschermen:

  • Print deze flyer en plaats deze in je auto om de huurder aan de veiligheidsvoorschriften te herinneren. Plaats het op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op het dashboard aan de passagierszijde.

  • Voorzie huurders van desinfectiedoekjes die ze tijdens hun rit kunnen gebruiken. Indien je deze niet kan aanbieden, laat dan andere desinfecterende producten achter in de auto. We raden huurders aan om hun eigen gezichtsmasker en ontsmettingsgel mee te nemen.

  • Reinig en desinfecteer je auto zo vaak mogelijk. Wees grondig op vaak aangeraakte oppervlakken, zoals o.a. het stuur, de versnellingspook, het dashboard, de deurgrendels en de sleutels. Wanneer een huurder je auto boekt, vertel hem of haar dan of deze onlangs is schoongemaakt.

  • Draag indien mogelijk beschermende kleding tijdens het schoonmaken van je auto. Gebruik een gezichtsmasker en handschoenen voor extra bescherming. Raak je mond, ogen en neus niet aan totdat je je handen met water en zeep hebt gewassen.

Aankomende verhuringen


Rekening houdend met de aanbevelingen van de autoriteiten, verzoeken we iedereen enkel te reizen indien dit noodzakelijk is. Wordt je auto toch gebruikt voor verhuringen, volg dan deze tips om jezelf te beschermen.

Lopende verhuringen

Terugbrengen van de auto

Zoals altijd zullen de huurders je de auto op dezelfde plek terug moeten brengen als waar ze hem hebben opgehaald. Je kan om repatriëringskosten vragen als de auto ergens anders teruggebracht wordt.

Wat moet ik doen als ik niet aanwezig kan zijn en ik zonder Getaround Connect heb verhuurd?

Neem contact op met de huurder om er zeker van te zijn dat hij/zij de sleutels veilig terug kan brengen, eventueel in de brievenbus of bij de buurman. Herinner ze eraan dat ze foto’s maken aan het einde van de huur: 8 foto’s van de buitenkant van het voertuig, een foto van het brandstofpeil, de kilometerstand en de zetels.

Verlenging

Indien een huurder de auto niet kan terugbrengen wegens reisbeperkingen, dan moet hij/zij de huur verlengen.

Wat moet ik doen als ik de huur niet verlengd kan worden? Bijvoorbeeld langer dan 30 dagen

  • Verhuringen met Getaround Connect Vraag de huurder om het eindcontract te tekenen en de auto opnieuw te reserveren. Zorg er wel voor dat je de aanvraag accepteert indien je nog geen Direct Reserveren hebt, en wees open in de communicatie met de huurder.
  • Verhuringen zonder Getaround Connect Vraag de huurder om de huur te verlengen en zorg ervoor dat je de verlenging accepteert. Neem contact op met onze klantenservice indien dit niet lukt.

Getaround Connect abonnement

Om eventueel inkomensverlies te compenseren, dragen we bij aan de kosten van je Getaround Connect abonnement.

Voor elke auto die niet in februari of maart wordt verhuurd, worden de Getaround Connect-kosten verlaagd tot €10 voor de maand. Als je auto wel wordt verhuurd, blijven de Getaround Connect kosten ongewijzigd.

  • Indien je de automatische incasso nog niet hebt geactiveerd: als je auto niet de hele maand verhuurd is, zullen wij de kosten niet van je rekening afschrijven. In plaats daarvan zal het verlaagde tarief van €10 worden afgetrokken van je inkomsten de volgende keer dat je auto wordt verhuurd.

  • Indien je de automatische incasso al hebt geactiveerd: worden in eerste instantie de gebruikelijke abonnementskosten in rekening gebracht. Als je auto niet wordt verhuurd in de loop van die maand, zullen we je gedeeltelijk vergoeden door de abonnementskosten te verlagen tot 10€. De terugbetaling gebeurt aan het begin van de volgende maand.

Onze diensten

Ons team staat voor je klaar in deze moeilijke tijden. Indien je contact met ons wil opnemen, willen we je om geduld en begrip vragen, aangezien het mogelijk is dat onze klantenservice minder snel kan antwoorden.

Plaatsen van auto’s in quarantaine

Indien we op de hoogte worden gesteld dat je auto in contact is geweest met het virus, dan deactiveren we het zoekertje. Je zal de auto dan grondig moeten desinfecteren of de auto 4 dagen (96 uur) in quarantaine plaatsen alvorens deze weer te activeren op ons platform.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: