Starten en beëindigen van een huur

Artikel bijgewerkt op 15/11/2021

Bij een Getaround Connect-verhuring ontmoet je de huurder niet en staat Getaround in voor de verificaties.

Bij een klassieke verhuring:

Moet elke huurder: - Aanwezig zijn bij de check-in - Zijn originele rijbewijs (geen kopie) voorleggen. De voornaam, achternaam, het rijbewijsnummer en de vervaldatum voor de hoofdbestuurder moeten overeenstemmen met de gegevens op de huurovereenkomst. - De creditcard voorleggen die hij heeft gebruikt voor de betaling op Getaround, met dezelfde voor- en achternaam als op de overeenkomst. - Zorgen dat hij zijn rijbewijs evenveel jaren bezit als vereist voor jouw voertuigcategorie. Meer weten.

Voor een buitenlands rijbewijs kunnen extra documenten vereist zijn. Meer weten.

Vul de overeenkomst vervolgens in met de huurder, inspecteer de staat van het voertuig en zorg ervoor dat de huurder de overeenkomst ondertekent.

NB: Mocht een van de bovenstaande elementen onjuist zijn, dan moet je de huur annuleren, omdat de verzekering de huur niet dekt in geval van problemen. Je ontvangt dan een terugbetaling volgens ons annuleringsbeleid.

Mag ik een verklaring van verlies of diefstal van het rijbewijs aanvaarden, in plaats van het origineel?

Indien het originele rijbewijs niet voorgelegd kan worden, dien je de verhuring te annuleren en onze klantendienst te verwittigen.

Moet ik een waarborgcheque vragen of een bewijs van woonst?

Neen, dat is niet nodig. Getaround bewaart de betalingsgegevens van de huurder, en kan dus zijn rekening debiteren in geval van schade.

Kan iemand anders dan de huurder het voertuig ophalen?

Nee, alleen de huurder mag de wagen afhalen.

Bij het begin van de verhuring moet je de identiteit van de huurder nagaan. Zijn aanwezigheid is dus noodzakelijk. Deze procedure staat in detail beschreven in de huurovereenkomst. Het kan dus niet dat Jan zich inschrijft, Piet betaalt en Luc de wagen komt ophalen. Overhandig de autosleutels niet indien een van de voorwaarden in de overeenkomst niet vervuld is.

Ga dus niet akkoord wanneer:

  • Een vriend de wagen komt ophalen in de plaats van de persoon die contact met je heeft opgenomen op de website.
  • Een partner, ouder of vriend in de plaats van de huurder betaalt, zelfs als deze aanwezig was bij het begin van de verhuring.
Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: