Wat moet ik doen indien de huurder meer rijdt dan de vooraf aangegeven kilometers of indien het voertuig wordt teruggebracht met een ander brandstofniveau?

Je hebt tot 48 uur na het einde van de huur om een prijs aan te vragen indien de huurder meer kilometers heeft afgelegd dan voorzien, of indien er niet evenveel brandstof in de tank zit als aan het begin van de huur. Je vindt hier meer informatie terug over inbegrepen kilometers.

Bij een klassieke huur:

  • Indien je een mobiele overeenkomst hebt gebruikt: de prijsaanpassing moet ingegeven worden bij het ondertekenen van de huurovereenkomst aan het einde van de huur via de mobiele app. Geef het aantal afgelegde kilometers in en maak een schatting voor de brandstofkosten (gebaseerd op de kost voor een volle tank) indien het brandstofniveau niet gelijk is als aan het begin van de huur. Bevestig de prijsaanpassing nadat de huurder de overeenkomst heeft ondertekend.

  • Indien je een papieren overeenkomst hebt gebruikt: ga na het einde naar de pagina van de betreffende huur en klik op ‘Prijsaanpassing (brandstof, afstand)’. Je kan dan het aantal afgelegde kilometers ingeven en een schatting maken voor de brandstofkosten (gebaseerd op de kost voor een volle tank) indien het brandstofniveau niet gelijk is als aan het begin van de huur. Daarna kan je deze aanpassing bevestigen.

Bij een Getaround Connect huur:

  • Indien je voertuig compatibel is, worden alle aanpassingen automatisch gedaan! De prijs wordt aan het einde van de huur automatisch geüpdatet op basis van de afgelegde kilometers en het brandstofniveau aan het einde van de huur. Lees hier meer over aanpassingen in Getaround Connect.

  • Niet alle voertuigen zijn op dit moment compatibel, maar we zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken! Indien je voertuig niet compatibel is, worden enkel de kilometeraanpassingen automatisch gedaan. Je kan via de betreffende huurpagina op ‘Prijsaanpassing (brandstof, afstand)’ klikken om een brandstofaanpassing te doen.

NB: Let op! Indien de huurder minder kilometers aflegt dan voorzien, dan krijgt deze geen vergoeding aan het einde van de huur. De kilometers inbegrepen in de huurprijs worden niet vergoed. Echter, indien de huurder het voertuig terugbrengt met meer brandstof dan aan het begin van de huur, dan moet je de prijs aanpassen in het voordeel van de huurder.

Was dit artikel nuttig?