Nieuwe naam, meer mogelijkheden! Meer weten

Hoe verbeter ik mijn Aanvaardingsratio?

Op aanvragen reageren is goed, JA zeggen is nog beter!

Je aanvaardingsratio (aantal positief beantwoorde aanvragen van huurders / totaal aantal ontvangen aanvragen) speelt een belangrijke rol in het klassement van je zoekertje bij de zoekresultaten. Wij kunnen ons niet veroorloven, aan de kandidaat-huurders wagens voor te stellen waarvan de eigenaars te vaak aanvragen weigeren. Dat zouden de huurders niet appreciëren. Wij belonen dus de eigenaars die de meeste huuraanvragen inwilligen, om de kansen van de huurders in hun zoektocht naar een auto zo hoog mogelijk te houden.

Ziehier nog enkele tips om uw aanvaardingsratio te verbeteren:

1. Houd je kalender up-to-date

Geef precies aan op welke data je wagen beschikbaar is. Je krijgt alleen aanvragen wanneer jij en je voertuig beschikbaar zijn. Markeer je wagen bij twijfel als 'onbeschikbaar' en verander dat wanneer je er een beter zicht op hebt.

2. Vermeld duidelijk je huurvoorwaarden

Dat bespaart je nutteloze aanvragen. Je kan voorwaarden vermelden:

  • Duur van de huurperiode: indien je vindt dat de huur voor één dag de moeite niet loont, vermeld dan 2 dagen als minimum-huurperiode.

  • Reservatietermijn: indien je geen aanvragen 'op het laatste moment' wil krijgen, vermeld dan in uw voorwaarden een minimum reservatietermijn van 48u, voorafgaand aan de huurperiode.

  • Kilometerafstand: je kan een limiet aangeven de afgelegde kilometerafstand.

3. Check je prijzen

Onze tarieven zijn degressief voor langere huurperiodes. Check deze en pas ze zonodig aan. (Mijn auto's > Mijn zoekertje beheren > Prijzen). Hierdoor hoef je geen aanvraag te weigeren omdat je de opbrengst te laag vindt. Je dient alle aspecten van uw prijssetting goed te bekijken om zo veel mogelijk aanvragen te kunnen aanvaarden.

4. Aanvaard meerdere aanvragen tegelijk

Indien je meerdere aanvragen krijgt voor dezelfde periode, aanvaard ze dan gerust allemaal. De huurder die het eerst betaalt, bevestigt op die manier de huur. De andere aanvragen worden automatisch geannuleerd, zonder dat dit je aanvaardingsratio nadelig beïnvloedt.

Was dit artikel nuttig?