Informatie voor huurders over het coronavirus (COVID-19)

Artikel bijgewerkt op 29/12/2021

Autobezitters, lees dit artikel

In deze onzekere tijden houden wij de berichtgeving van de autoriteiten goed in de gaten en passen wij onze diensten aan in lijn met de aanbevelingen.

Aankomende verhuringen


Rekening houdend met de aanbevelingen van de autoriteiten, willen we je verzoeken enkel te reizen indien dit noodzakelijk is. Moet je toch reizen, volg dan deze tips om jezelf te beschermen.

Lopende verhuringen

Reizen naar het buitenland

Zorg ervoor dat je vóór vertrek het reisadvies en eventuele reisbeperkingen opgelegd door de autoriteiten van het land van je huur in de gaten houdt. Indien er geen reisbeperkingen van kracht zijn, dan kan je voor je Getaround-verhuringen volgens onze gebruikelijke regels voor het rijden in het buitenland reizen.

Terugbrengen van de auto

Zoals altijd zal je de auto op dezelfde plek terug moeten brengen als waar je hem hebt opgehaald. Repatriëringskosten kunnen van toepassing zijn als je de auto ergens anders terugbrengt.

Wat moet ik doen als de eigenaar niet aanwezig kan zijn en ik zonder Getaround Connect heb gehuurd?

Neem contact op met de eigenaar om er zeker van te zijn dat je de sleutels veilig terug kan brengen, eventueel in de brievenbus of bij de buurman. Zorg ervoor dat je foto’s maakt aan het einde van de huur: 8 foto’s van de buitenkant van het voertuig, een foto van het brandstofpeil, de kilometerstand en de zetels.

Verlenging

Indien je de auto niet kan terugbrengen wegens reisbeperkingen, dan moet je je huur verlengen.

Wat moet ik doen als ik mijn huur niet kan verlengen? Bijvoorbeeld langer dan 30 dagen

  • Verhuringen met Getaround Connect Teken het eindcontract en reserveer de auto opnieuw. Zorg er wel voor dat je de eigenaar hiervan op de hoogte stelt.
  • Verhuringen zonder Getaround Connect Breng de eigenaar op de hoogte van de situatie alvorens onze klantenservice te contacteren.

Onze diensten

Ons team staat voor je klaar in deze moeilijke tijden. Indien je contact met ons wil opnemen, willen we je om geduld en begrip vragen, aangezien het mogelijk is dat onze klantenservice minder snel kan antwoorden.

Plaatsen van auto’s in quarantaine

Indien we op de hoogte worden gesteld dat de auto in contact is geweest met het virus, dan deactiveren we het zoekertje. De eigenaar zal de auto dan grondig moeten desinfecteren of de auto 4 dagen (96 uur) in quarantaine plaatsen alvorens deze weer te activeren op ons platform.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Was dit artikel nuttig?

Deze artikels kunnen je misschien ook verder helpen: